Jiří George Corn

podnázev: 30. ledna 1920 Kostelec nad Černými lesy - 3.června 1996 Toronto

typ dokumentu: podřazený dokument
nadřazený dokument: Černokostelecko
rok vydání: 1996
strana: 6
jazyk: český

poznámka:
-
Jiří George Corn ovlivnil životy mnoha Čechů i Kanaďanů. Hnací silou jeho života byl smysl pro povinnost. Nade vše cenil svobodu a demokracii jako zcela základní práva všech lidí. Jeho obětavost a víra ve spravedlivou věc přinášely po mnoho let prospěch Českému a slovenskému sdružení v Kanadě, kanadskému Sokolu i Canadian Ethnocultural Council. Corn byl vůdčí osobností s jasnou perspektivou, člověk vedený snahou dosáhnout výsledků a motivovaný sociálním cítěním. Byl pyšným Kanaďanem českého původu, a svůj odznak Řádu Kanady nosil s hrdostí. Pracoval neúnavně v boji proti komunismu a svým osobitým způsobem přispěl k rozvoji demokracie v České republice.
Jako diplomovaný účetní BDO Dunwoody vedl pracovitý, odpovědný a neúplatný profesionální život, vždy ochoten poradit těm, kdo rady potřebovali.
Jako emigrant v Kanadě pracoval usilovně pro blaho své rodiny. Byl milující, chápavý a štědrý manžel a otec. Největší soukromou radost mu dělala výstavba letního sídla na jezeře Muskoka. Byl velmi pyšný na úspěchy svého syna George a snachy Marie, dcery Slávy, a zejména vnučky Brywn.
V posledním roce musel čelit největší výzvě svého života. Statečně se potýkal se zhoršující se chronickou nervovou chorobou, která mu způsobila mnoho utrpení. V průběhu té těžké doby projevoval neuvěřitelně kladný přístup ke světě a pevné odhodlání zápasit o uzdravení. Ačkoliv trpěl úpornými bolestmi, nikdy si nestěžoval. Velice ho těšily telefonáty a návštěvy mnoha přátel a členů rodiny, a zejména každodenní péče a láska jeho ženy Slávy, která ho posilovala. Všichni jsem ho měli rádi. Bude nám velmi chybět.

Jiří George Corn

osoba   narození   poznámka
red        

Jiří George Corn

osoba   narození   poznámka
Corn Jiří   30. 1. 1920