Dina Kelberman

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie FotoGrafic
termín: 2023/06/30 - 2023/08/12

poznámka:
O problematice vizuální a informační zahlcenosti, kterou nám přinesl internet, už bylo napsáno mnoho. Může být vnímána jako nutné zlo geniálního vynálezu či jako otupující nebezpečí. Pro někoho ale může být nikdy nevysychajícím zdrojem inspirace. Přesně k takovým patří americká umělkyně Dina Kelberman. Velká část její tvorby vychází z tendence pečlivě až obsesivně shromažďovat a organizovat běžné snímky z každodenního života nalezené na internetu. Zvýrazněná multiplikovaná banalita pak vytváří nové významy, estetiku a nabízí mnoho prostoru pro vlastní asociace.

V rámci samostatné výstavy v našem „prostoru pro médium pohyblivého obrazu“ představíme její desktopovou performance s názvem “This Fan May Not Be Replaced You Just Don't Know The Future”, který předvádí „krajinu fascinující nudy“ složenou z nalezených videí na YouTube. Kelberman zde v reálném čase vytváří online symfonii nasnímaných větráků a nenuceně vznáší mnoho otázek o současné době a internetové kultuře.

Dina Kelberman (*1979) je multimediální umělkyně žijící v Los Angeles, CA, USA. Kelberman vytvořila originální webová díla pro New Museum a The Marina Abramovic Institute a vystavovala doslova po celém světě. O její práci psaly např. The New York Times a zmiňují ji také různé knihy a učebnice dějin současného umění. www.dinakelberman.com

Náš výstavní program 2022 je podporován granty Ministerstva kultury ČR, Státního fondu kultury, MHMP a MČP1.

Dina Kelberman

osoba   narození
Kelberman Dina   1979    

Dina Kelberman

instituce, obec, adresa
Galerie FotoGrafic, Praha, Stříbrná 2