Jan Hladík: Antibeton / Anticoncrete

typ výstavy: autorská
místo konání: Zdravotní středisko
termín: 2024/02/02 - 2024/03/01

poznámka:
Katedra výtvarné kultury Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem pořádá v rámci předmětu Prezentace uměleckého díla výstavu Antibeton/Anticoncrete. Výstava, jejímž kurátorským týmem je Terezie Kuklišová, Klaudie Kirvelová a Sofia Zorina, představí tvorbu výtvarníka MgA. Jana Hladíka, absolventa ateliéru Intermédií 1 (prof. MgA. Mileny Dopitové) na Akademii výtvarných umění v Praze.

Jan Hladík se ve své tvorbě věnuje zejména vizuálnímu a informačnímu zahlcení ve veřejném prostoru. Pracuje s množstvím instrumentálních médiích jako jsou recyklované interzní bannery; grafické, novo-mediální, malířské a sochařské postupy; recyklované obrazy/záznamy aj. Vystavené dílo bude site-specific instalací, která vyniká kontrastem mezi budovou zdravotního střediska na Severní Terase, jež je příkladem architektury z období komunismu, a použitým syntetickým materiálem, který je lehký a vzdušný. Tento materiál, který hraje významnou roli v našem životě přestože je škodlivý, se stává médiem, prostřednictvím kterého autor reflektuje komunistický režim, jehož ideály vyprchaly a zanechaly za sebou zchátralé stavby a znečištěnou krajinu. Více zde.

Zahájení výstavy proběhne ve čtvrtek 1. 2. 2024 od 15.00 v improvizovaném výstavním prostoru budovy zdravotního střediska na adrese Mírová 2700/8, Ústí nad Labem – Severní Terasa. Výstava potrvá do 1. 3. 2024.

Kurátorský tým / Terezie Kuklišová, Klaudie Kirvelová, Sofia Zorina (studentky třetího ročníku bakalářského studijního programu Výtvarná výchova pro vzdělávání)
Grafik / Valeriya Pavlukhina

https://fud.ujep.cz/aktualne/antibeton-anticoncrete/

Jan Hladík: Antibeton / Anticoncrete

osoba   narození
Hladík Jan   1991    

Jan Hladík: Antibeton / Anticoncrete

instituce, obec, adresa
Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Pedagogická fakulta, Katedra výtvarné výchovy, Ústí nad Labem (Ústí nad Labem), _

Jan Hladík: Antibeton / Anticoncrete

osoba   narození
Kirvelová Klaudie        
Kuklišová Terezie        
Zorina Sofia        

Jan Hladík: Antibeton / Anticoncrete

plakát
  rok vydání   název (podnázev)
  2024   Jan Hladík: Antibeton / Anticoncrete