© Libor Sekyra info@madfoto.cz\r\nWalkway

Libor Sekyra: Snění

typ výstavy: autorská
místo konání: Palác Akropolis, foyer (AGalerie)
termín: 2006/03/09 - 2006/04/17

poznámka:
Kolem nás, uprostřed všední reality, jsou scény a krajiny, které můžeme vidět a jimiž procházíme. V určitém momentu se na těchto cestách otvírají brány, jimiž lze nahlédnout dál, zahlédnout pohyb, závan, pocit…

Život složený z vrstev. První vrstva realita, druhá pocit z ní, další pocity z pocitů, nálady a někde dál pak něco, co nemůžeme popsat, co cítíme tak neurčitě, že je lépe to nezkoumat…nevíme…škoda.

Škoda rezignovat, škoda o to přijít. Předpokládejme, že to je ta pestrost, mnohotvárnost a bohatství života – že to vše existuje, a to i mimo člověka, je to všude – v rostlinách, věcech, místech, všude. Stačí to vnímat a prožívat a je dobré čas od času porozumět, není třeba vlastnit a není potřeba to ovládnout. Je to možná princip života. Pramen je tak bohatý, že každému dává kolik unese, tak moc, kolik zvládne pojmout, je toho dost pro všechny a nikdo o to nemůže přijít, leda když sám bude rezignovat.

A význam? Má to význam? Vidět znovu už viděné, nacházet obrazy v něčem obyčejném a nezajímavém? Jen ten, že to živí obdiv a úctu k životu, k jeho projevům ve všech malichernostech, k člověku, který přece nikdy nebude dokonalý.
Vzdávám hold všem, kteří za dne sní a prochází se krajinou, která tu není. Libor Sekyra

Libor Sekyra: Snění

© Libor Sekyra info@madfoto.cz\r\nWalkway
Woman
Yes, I´ll do it
 

Libor Sekyra: Snění

osoba   narození
Škrabáková Ludmila