Fedor Telkov: Okna

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie 4 - Galerie fotografie (Galerie G4)
termín: 2009/11/06 - 2009/11/30

poznámka:
V rámci partnerství měst Cheb a Nižní Tagil pořádá Galerie 4 výstavu nejtalentovanějšího absolventa Nižnětagilského Sociálně-pedagogického institutu, fotografa Fedora Telkova.
Fedor Telkov se zúčastnil v roce 2005 mezinárodního workshopu portrétu a aktu ve Františkových Lázních KontAKTfoto 2005, také česko-ruského workshopu Město, vesnice, krajina, lidé pořádaného Galerií 4 v roce 2006 v Chebu a v roce 2007 v Nižním Tagilu. Jeho tvorba je zaměřena převážně na dokumentární fotografii, ve které přináší neotřelý pohled na současnou realitu především v Rusku. Studium malířství ovlivnilo jeho fotografickou tvorbu hlavně v oblasti barevné fotografie a v některých studiových projektech. Jako zástupce nejmladší generace fotografů je jeho výstava zařazena do dlouhodobého cyklu Nové tváře (podobně jako výstava studentů z pražské Střední průmyslové školy grafické v Galerii 4 v březnu tohoto roku).
Fotografie Fedora Telkova oslovují nejen generaci jeho vrstevníků. Styl jeho práce vychází z „České školy dokumentární fotografie“, se kterou se mohl seznámit při účasti na workshopech, ale zároveň nese stopy tradiční ruské dokumentární fotografie.
zdroj - http://vystavy.kdykde.cz

Fedor Telkov: Okna

osoba   narození
Telkov Fedor   1986    

Fedor Telkov: Okna

instituce, obec, adresa
Galerie 4 - Galerie fotografie (Galerie G4), Cheb (Cheb), Kamenná 2

Fedor Telkov: Okna

osoba   narození
Illek Zbyněk   20. 3. 1954    

Fedor Telkov: Okna

pozvánka autorská
  rok vydání   název (podnázev)
  2009   Fedor Telkov: Okna
seznam výstav/akcí/událostí
  rok vydání   název (podnázev)
  2008   Dramaturgický plán G4 (2009)

Fedor Telkov: Okna

klíčové slovo
fotografie