František Kowolowski, Juraj Jakubčiak: Area Code

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Entrance Gallery, Karlin Studios
termín: 2011/01/20 - 2011/02/06

poznámka:
Projekt Františka Kowolowského (1967) a Juraje Jakubčiaka (1985) „Area code“ pracuje ve vizuální ideové stránce s dočasnou formou (tzv. temporárním umíráním) nedokonalých věcí v již jednou navrženém prostorovém schématu. Jedná se o zdroje informací v socio-kritických, společenských, uměleckých a osobních či intimních vztazích odehrávajících se uvnitř prostorových systémů a jejich kódů. Kód je předpisem, podle něhož se informace převádějí do jiné reprezentace za účelem jejich přenosu či záznamu.
Informace – technologie – ideje – entropie velkého příběhu modernity, Tatlinova věž, zkoumání, analyzování, hromadění, přeskupování, dotýkání se nereálného, osciluje v iluzi hyperreality, zprostředkovaného modelu poznání bez reálného objektu zkoumání, bez ontologické nutnosti.
Za systém taktéž mohou být považovány i osobní příběhy. Je to určitá snaha kriticky zhodnotit informací „zevnitř“, jelikož poslání je již dnes nejasné. Intimita objektů v instalaci vytváří napětí. Může se jednat o „archeologii“ nalezených či ještě funkčních věcí. Shluk reálií v prostorovém uspořádání vypovídá o možné vzájemné výměně informací a jejich případných změn – entropických. Předmět je potencionálním zdrojem idejí – jde o nekonečnou hru jeho zániku a funkcí.

Text / Entrance Gallery

František Kowolowski, Juraj Jakubčiak: Area Code

osoba   narození
JuJa        
Kowolowski František   30. 9. 1967    

František Kowolowski, Juraj Jakubčiak: Area Code

instituce, obec, adresa
Entrance Gallery, Karlin Studios, Praha, Křižíkova 34

František Kowolowski, Juraj Jakubčiak: Area Code

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2021   Galerie Entrance 2005-2019
mapa/plán
  rok vydání   název (podnázev)
  2011   ArtMap: Současné umění v pražských galeriích / Contemporary Art in Prague Galeries (1. 1. - 28. 2. 2011)