Daniel Muller, Susanne Winterling: Steady State, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)

FAXE KONDI: unZipped Time

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Centrum pro současné umění Futura
termín: 2004/07/16 - 2004/09/12

poznámka:
„Přivedli jsme do galerie prsátko jménem Hugo a představili ho každému jako maskota. Pak jsme jej vzali na jatka, kde bylo obětováno a následně ke kuchaři, který jej uvařil. Na vernisáži výstavy jsme prezentovali dvě videa: jedno ukazovalo Huga, když byl v poprvé galerii a druhé jeho obětování. Na výstavě byl upečený Hugo pro návštěvníky prezentován na stole, aby jej ochutnali a připili ke zdaru otevření výstavy.“

Projekt Faxe Condi – The Unzipped Time Diary je koncipován po dvou různých liniích – seskupení a veřejné vystoupení 7 pozvaných umělců, které se bude konat v průběhu zahajovacího večera, použije celý prostor Futury a vytvoří cestu v architektonické struktuře a výstava, která představí dokumentární videa o dalších vybraných vystoupeních každého z umělců. Video práce nabídnuté veřejnosti společně s fotografiemi, dokumenty, scripty, kresbami a materiály od každého umělce dají příležitost k analyzování projektových fází prací a pomohou pochopit, jak představení projektu vzniká a jak se rozvíjí. Umělci představení v projektu UnZipped jsou sice jen částí, ale hodně reprezentativní, bývalých studentů v ročníku Mariny Abramovic. Jejich individuální síla a vlastní hodnotné práce a poetika je stále častěji přivádějí na mezinárodní uměleckou scénu. Oceněni při různých prestižních příležitostech, představili na benátském Bienále kolektivní vystoupení v show „Recyklace budoucnosti“ a poté s ním vystoupili 27. června v Kasselu v muzeu Fridericanum. Letos v červnu byli pozváni také do New Yorku, aby zde v PS1 předvedli svá umělecká vystoupení. Každým druhým rokem se ročník (ale také bývalí studenti) účastní workshopu „Úklid domu“, který spočívá v intenzivních psychických i fyzických kursech. Tyto kursy si kladou za cíl vnést prvek rozjímání i reflexe do duševního i fyzického stavu umělce. Účastníci se musí podřídit striktnímu rozpisu cvičení, jejichž cílem je naučit se jak ucítit a vnímat čas (např. psaním svého vlastního jména po dobu jedné hodiny), hlad (například pětidenním půstem) a ticho (pětidenním nemluvením), apod..

Ročník Mariny Abramović je název skupiny mladých umělců z Hochschule für Bildende Künste v Braunschweigu (Německo), která vznikla pod vedením Mariny Abramovic, proslulé jejím stylem body art a považované za jednu z nejvýznamnějších exponentek umění veřejné produkce v posledních třiceti letech. Abramovicová učila v Braunschweigu v období let 1997 až 2004. Prostřednictvím své vyučovací metody předává své umělecké zkušenosti a znalosti studentům, a to formou lekcí, workshopů, show a diskusí. Jedním z cílů její výuky je podporovat mladé studenty na akademii a pomáhat jim, aby se stali profesionálními umělci; k tomu jim vytváří příležitosti pro prezentaci jejich prací v show galerií, muzeí, kunstvereins a divadlech.

(http://www.futuraproject.cz)

FAXE KONDI: unZipped Time

Daniel Muller, Susanne Winterling: Steady State, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
Ivan Čivic: Put a spell on me, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
Daniel Muller: Incomplete piece, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
Herma Auguste-Wittstock, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
Herma Auguste-Wittstock: Movie Star, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
Iris Selke: Narziss, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
Susanne Winterling: Summer's doubt, 2004\r\n(http://www.futuraproject.cz)
 

FAXE KONDI: unZipped Time

osoba   narození
Civic Ivan   1979    
Müller-Friedrichsen Daniel        
Selke Iris   13. 10. 1966    
Suryodarmo Melati   1969    
Winterling Susanne   1971    
Wittstock Herma   1977    
Yesiltac Viola   1975    

FAXE KONDI: unZipped Time

instituce, obec, adresa
Centrum pro současné umění Futura, Praha, Holečkova 49

FAXE KONDI: unZipped Time

osoba   narození
Mino Emanuela        

FAXE KONDI: unZipped Time

pozvánka kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2004   FAXE KONDI: unZipped Time