Pozvánka / Invitation\r\n(http://www.futuraproject.cz)

Jiná místa

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Karlin Studios
termín: 2006/08/09 - 2006/08/25

poznámka:
Jak už napovídá název výstavy, všechna díla se buď k nějakým konkrétním místům vztahují nebo je vytvářejí. Celkově se jedná o kombinaci interaktivních filmů, videoinstalace, projekcí, kombinovaných s fotografiemi a fotografické soubory.

Lenka Jakoubová představuje svoji videoinstalaci "Oni". Pracuje s tubuizovanými psychologickými tématy, která k nám promlouvají svou nevyřčenou nutností. Instalace působí skrze svojí vyváženost nahodilosti a pevného režijního záměru.

Dušan Skala uvádí celou expozici velkoformátovou videoprojekcí z cyklu Okamžik pravdy a soubor fotografií, které známe z předchozích výstav pod názvem Podobný sentiment. Jedná se o cyklus citlivě aranžovaných okamžiků, jež důvěrně známe z rodinných alb.

Bára Stejskalová, jedna z mála umělkyní, které se v naší zemi zabývají médiem interaktivního filmu, vystavuje dva své projekty. Oba jsou úzce spjaty s konkrétními místy. Projekt Mšené vzpomínky nás emotivně provází místy autorčina dětství a projekt Suomi si pohrává s odkazy na osobní cestovní alba v kombinaci s autorským komentářem dojmů a zkušeností.

Zdeněk Květoň představí projekt Terezín, oproštěný od své tradičně vnímané historie, směřující do historie skutečné.

(http://www.futuraproject.cz)

Jiná místa

Pozvánka / Invitation\r\n(http://www.futuraproject.cz)
 

Jiná místa

osoba   narození
Jakoubová Lenka   1. 10. 1982    
Květoň Zdeněk   4. 6. 1974    
Prošek Luděk   29. 7. 1978    
Skala Dušan   1979    
Stejskalová Barbora   23. 10. 1981    

Jiná místa

instituce, obec, adresa
Centrum pro současné umění Futura, Praha, Holečkova 49
Karlin Studios, Praha, Křižíkova 34