Alena Kotzmannová & William Hunt: Ship, ship, slip and drip

typ výstavy: kolektivní
místo konání: hunt kastner
termín: 2014/01/25 - 2014/03/15

poznámka:
hunt kastner s potěšením uvádí společnou výstavu Aleny Kotzmannové a Williama Hunta. William bude v Praze vystavovat už podruhé – téměř přesně před rokem představil v galerii hunt kastner svou performanci “Not So Much” českému publiku při příležitosti vydání Aleniny výtvarné monografie nakladatelstvím Fra a KANT. “Ship, Ship, Slip and Drip” je přirozeným prodloužením jejich předchozí spolupráce, která se v průběhu minulého roku rozvinula v pokračující rozhovor mezi oběma umělci na téma práce, proces a inspirace. Tato výstava uvede sérii nových multimediálních prací obou umělců včetně fotografií, videa, prací na papíře, performance a instalací, kde dominují přírodní elementy země, voda a horizont.
William Hunt se narodil v Londýně v r. 1977 a na Goldsmiths College absolvoval v r. 2005. V současné době žije a pracuje v Düsseldorfu. William Hunt je zřejmě nejznámější pro své umělecké performance, v kterých často hraje akustickou hudbu za extrémních fyzických podmínek. Jako ve většině jeho performancí, důležitou úlohu hrají komické a tragické elementy a požadavek na velký stupeň fyzické námahy. Jeho práce hluboce provokují naše nejzákladnější emoce a připomínají nám silnou romantickou přitažlivost, vyvolanou věčným bojem s náhodou a přírodou. V současné době probíhají dvě sólové výstavy umělce – “Not Knowing But Looking" v galerii Petra Rinck Gallery v Düsseldorfu a “BRA-VO, OH BRA-VO!” v Rotwand Gallery v Curychu.
Alena Kotzmannová se narodila v r. 1974 v Praze, v r. 1998 absolvovala na pražské UMPRUM. Na začátku tohoto roku dovršila své studium akademickým titulem. Kotzmannová je osobnost, která svou otevřeností ke spolupráci proplouvá celou výtvarnou scénou a ráda se zúčastňuje nejrůznějších projektů. V rámci svého konceptuálního přístupu si pohrává se zákonitostmi a hranicemi fotografie, ale hlavně přemýšlí o samotné podstatě tohoto média. Svými instalacemi zprostředkovává neobvyklé nahlédnutí věcí a příběhů odehrávajících se všude kolem nás. Dokáže odhalit tušené a záhadné momenty jejich existence, ale i vyzdvihnout poezii a obyčejnou krásu, která je provází. Její práce je také možné vidět na probíhajících nebo nadcházejících výstavách: ”Začátek století” v Galerii výtvarného umění v Ostravě, ”Někdy v sukni. Umění 90.let” v Moravské galerii v Brně (kurátorkou obou výstav je Pavla Morganová) a ”Zóna v pohybu. Rozhovory prof. Adély Matasové a jejích studentů” v Centru současného umění DOX.

Alena Kotzmannová & William Hunt: Ship, ship, slip and drip

osoba   narození
Hunt William   1974    
Kotzmannová Alena   22. 2. 1974    

Alena Kotzmannová & William Hunt: Ship, ship, slip and drip

instituce, obec, adresa
hunt kastner, Praha, Bořivojova 85

Alena Kotzmannová & William Hunt: Ship, ship, slip and drip

osoba   narození
Morganová Pavlína   19. 5. 1974    

Alena Kotzmannová & William Hunt: Ship, ship, slip and drip

pozvánka kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2014   Alena Kotzmannová & William Hunt: Ship, ship, slip and drip