Pavel Šebek, Petr Emptych: ABC2

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Galerie výtvarného umění
termín: 2017/07/01 - 2017/09/03

poznámka:
Malá galerie

V rámci festivalu Graffiti Boom 08 se letos představuje dvojice autorů, kteří se zabývají intervencemi do veřejného prostoru i klasickou malbou.

Petr Emptych (1986) prezentuje snímky akcí v industriálním i venkovském prostředí. V některých se kriticky zabývá průmyslovými objekty a tranzitními překladišti, které zamořují okolí měst. Jeho monumentální sestavy z balíků slámy, které dále natírá barvou a různě prořezává, v krajině působí jak momentem překvapení, tak i svou čistou výtvarností. Na všudypřítomnost reklamy reaguje rozmýváním tisků na billboardech do abstraktních kompozic. Jeho závěsné obrazy jsou založeny na principu přímo opačném, tedy na kolážovitém nanášení silných vrstev olejových barev.

U Pavla Šebka (1989) je téma výstavy primárně zaměřeno na železniční prostředí, které ho provází od raného dětství až do současnosti. Objevuje se i na jeho obrazech. Některé jsou téměř realistické, jiné mají abstraktní povahu a jsou inspirovány mapovými schématy tratí. Obrazy doplňují třírozměrné artefakty opět z prostředí železnic. Ty mu slouží jako východisko pro výtvarné zpracování, některé z nich však pouze přenesl do galerijního prostředí a ponechal je bez zásahu, aby působily jen svojí nezvyklou podobou a estetikou.

Pavel Šebek, Petr Emptych: ABC2

osoba   narození
Emptych Petr   1986    
Šebek Pavel   1989    

Pavel Šebek, Petr Emptych: ABC2

instituce, obec, adresa
Galerie výtvarného umění, Cheb (Cheb), nám. Krále Jiřího z Poděbrad 16

Pavel Šebek, Petr Emptych: ABC2

osoba   narození
Gordon Jiří        

Pavel Šebek, Petr Emptych: ABC2

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2017   Pavel Šebek, Petr Emptych: ABC2
program
  rok vydání   název (podnázev)
  2017   Galerie výtvarného umění v Chebu / Galerie der bildenden Kunst in Eger (Léto / Sommer 2017)