Leoš Suchan: Chutě v malbě

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie Zbraslav
termín: 2018/04/03 - 2018/04/30

poznámka:
Třetího dubna, od 19 hodin, se Vám v Galerii Zbraslav představí akademický malíř Leoš Suchan (*1989), který patří mezi viditelné současné realistické autory u nás. Malbě se vyučil pod vedením prof. Zdeňka Berana a prof. Michaela Rittsteina na pražské Akademii výtvarných umění (2011 – 2016) a výtvarné práce konzultoval také často s Pavlem Holasem nebo Martinem Velíškem. Z hlediska tématiky je Leošova tvorba opravdu rozmanitá. Najdeme tu série leknínů, portrétů, alobalů, a dokonce i občasných abstrakcí po vzoru Gerharda Richtera. Páteřním tématem celé Leošovy tvorby jsou ovšem předměty, které ho doprovází každodenním životem.

Skrze tyto artefakty nám nabízí pohled do svého soukromí, do svého prostředí a aktivit, přičemž v nejstarších dílech nalézáme jeho samotného, většinou při tvůrčím procesu. V mladších obrazech nás seznamuje s jednotlivými pomůckami pro práci, do kterých spadá kromě štětců, pláten a kladiv také např. židle. Obraz s ní byl letos prezentován na výběrové výstavě prestižní ceny „Columbia Threadneedle Prize“ v londýnské „Mall Galleries“. A v nejnovější tvorbě se nakonec dostaneme ke stravování, což je tématika vztažená k více jak půlročnímu pobytu v Barceloně, kde vznikla.

Leoš Suchan se právě z Barcelony vrátil do Prahy, a tak výstava v Galerii Zbraslav bude jeho první letošní akcí. Událost vzniká ve spolupráci Galerie Zbraslav s Jan Čejka Gallery a představí se na ní přes deset Leošových, především nejnovějších, děl.

http://jancejkagallery.com/program/vystavy/chute-v-malbe-leos-suchan/

Leoš Suchan: Chutě v malbě

osoba   narození
Suchan Leoš   25. 7. 1989    

Leoš Suchan: Chutě v malbě

instituce, obec, adresa
Galerie Zbraslav, Zbraslav, Praha (Hlavní město Praha), Městský dům, U Malé řeky 3
Jan Čejka Gallery, Praha 1, Hybernská 998/4

Leoš Suchan: Chutě v malbě

osoba   narození
Čejka Jan   1996