Karolína Šulcová: Kontrast

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie Zbraslav
termín: 2018/05/12 - 2018/06/08

poznámka:
Od 12. května do 8. června proběhne ve zbraslavské galerii výstava obrazů Karolíny Šulcové. Tématem události je kontrast, na který se autorka ve své aktuální tvorbě soustředí. Svá díla kontrastu odevzdává, malba v nich rezonuje s kresbou, realističnost s abstrakcí nebo jistota s nahodilostí. S těmito protiklady nejlépe nakládá, buď na velice čistě namalovaných větších formátech, nebo v četných souborech kreseb, přičemž na výstavě ukazuje obě tyto polohy.

Kontrast v malbě si pozornost zaslouží, protože patří pro malíře k velmi oblíbeným výrazovým prostředkům. Užívají ho především proto, protože s jeho pomocí dokáží dílo mnohdy oživit. Takové oživení bývá obvykle v podobě hádanky, protože diváka sice obraz napoprvé zaujme, ale neprozradí mu, jakým způsobem. To v něm divák musí teprve objevit.

Paralelně se zbraslavskou výstavou Karolína Šulcová prezentuje svá díla i na výstavě Komín v brněnské galerii Industra, neboť jde o prezentaci studentů z ateliéru Roberta Šalandy na pražské Akademii výtvarných umění, kam byla v minulém roce přijata. Letos ovšem
vystavovala i v rámci výstavy FOCUS v galerii Litera nebo v proslulém Jazz Club Reduta. Má za sebou rovněž kolektivní výstavu ATRIBUT (2017) v galerii HYB4, účast na letošním i loňskem ročníku veletrhu Art Prague, a nakonec stojí za zmínění i starší výstava In – ti – MY – ta z roku 2016, která se uskutečnila v Galerii Na Prádle, jež sídlí na půdě bývalého Osvobozeneckého divadla.

Karolína Šulcová: Kontrast

osoba   narození
Šulcová Karolína   1997    

Karolína Šulcová: Kontrast

instituce, obec, adresa
Galerie Zbraslav, Zbraslav, Praha (Hlavní město Praha), Městský dům, U Malé řeky 3
Jan Čejka Gallery, Praha 1, Hybernská 998/4