Ladislav Květ: Obrazy

typ výstavy: autorská
místo konání: Prácheňské muzeum v Písku
termín: 2018/06/06 - 2018/07/01

poznámka:
Ladislav Květ (1944) v roce 1970 absolvoval Střední výtvarnou školu na Hollarově náměstí v Praze a následně se začal věnovat propagační a užité grafice. Od roku 1978 je registrován ve Svazu výtvarných umělců a do současné doby je členem Asociace užité grafiky a užitého designu.
V průběhu let pracoval pro řadu významných českých firem a společností, namátkou ˇKD Praha, Vodní stavby, Jihočeské mlékárny a další. Dlouhá léta se spolupodílel například na vytváření image Dopravního podniku metro. Jeho podpis najdeme pod řadou reprezentativních tiskovin těchto i dalších podniků – od výpravných publikací a kalendářů, přes katalogy a prospekty až po plakáty a letáky.
Z jeho tvůrčí dílny pocházela také časopisová grafika, především pro Tiskovou agenturu Orbis. Pravidelně graficky upravoval tituly BYDLENÍ, PRAKTICKÁ ŽENA, CZECHOSLOVAK LIVE a jiné. Podepsán je pod grafikou několika knih, zejména reprezentativní publikací pro pražské muzeum dopravních podniků a bedekrem Procházky historickou částí Prahy včetně grafického ztvárnění plánu centra města.
Ladislav Květ je také tvůrcem stále užívaných značek a nejrůznějších logotypů.
V devadesátých letech se pozvolna začíná věnovat volné malířské tvorbě. Dnes jsou obrazy pro Ladislava Květa už výlučným výrazovým prostředkem. Inspiraci hledá především v prostředí ve kterém žije. V jeho tvorbě můžeme zpočátku nacházet motivy pražských zákoutí jeho rodiště, později i jihočeské náměty z okolí Sedlice, která se mu v posledních letech stala druhým domovem. Zcela jinou polohu jeho výtvarné tvorby můžeme nalézt v bohaté barevnosti a expresivním výrazu v cyklu obrazů Zrození vesmíru, nebo námětu korálových útesů.
Je členem Asociace užité grafiky a užitého designu / AUG.
Výstavy:
1998 – Pražský kulturní dům Vltavská
2001, 2003, 2011 – Sedlice
2004 – Muzeum Blatná
2008 – Prácheňské muzeum v Písku
2013 - Příbram – Malá galerie

Ladislav Květ: Obrazy

 

Ladislav Květ: Obrazy

osoba   narození
Květ Ladislav   26. 10. 1944    

Ladislav Květ: Obrazy

instituce, obec, adresa
Prácheňské muzeum v Písku, Písek (Písek), Velké náměstí 114