Zdeněk Procházka - nakladatelství Českého lesa

obec: Domažlice (Domažlice)
adresa: Vodní 18
PSČ: 344 01
stát: Česká republika (Czech Republic)

e-mail: info@nakladatelstvi-cl.cz
web: nakladatelstvi-cl.cz
rok vzniku: 1991

poznámka:
Nakladatelství Českého lesa v Domažlicích bylo založeno v roce 1991. Jedná se o malé, v pravém slova smyslu rodinné nakladatelství o dvou zaměstnancích. V průběhu uplynulých 20 let zde bylo vytvořeno a následně vydáno cca 100 publikací a brožur zabývajících se tematicky turistikou, historií a památkami západních Čech. Některé publikace se dotýkají těchto témat celočesky nebo se věnují i historii a památkám sousedního Bavorska a Horní Falce. Téměř třetina knih, která v nakladatelství vyšla a která se dotýká společných česko-německých témat, je vydána s česko-německým textem. Někdy je německý text zredukován, jindy je přeložen v plném rozsahu. Značná část produkce publikací je vyhotovena na objednávku jednotlivých krajských, městských nebo obecních úřadů, případně muzeí – tyto publikace nejsou v naší knižní nabídce uvedeny, neboť je většinou nedistribuujeme.
Nakladatelství se zabývá rovněž vydáváním pohlednic, map a turistických skládaček. Zároveň zpracovává dokumentaci památkového fondu pro okresy Domažlice a Tachov převážně ve formě stavebně historických průzkumů a dokumentačních textů pro jednotlivé památky.
Nakladatelství vlastní historickou krčmu „U Meluzíny“ v Domažlicích, kde je možné zajistit společenské akce (kapacita cca 30 míst). V krčmě, která má historický interiér, se podávají dobové speciality. (viz fotogalerie)
Ve vlastnictví nakladatelství je také středověká věžová tvrz ve Lštění 10 km od Domažlic, kde se pořádají různé tématické přednášky a akce.
nakladatelstvi-cl.cz

Zdeněk Procházka - nakladatelství Českého lesa

kniha
  rok vydání   název (podnázev)
  2006   Chodské sonety
antologie/sborník
  rok vydání   název (podnázev)
  2005   Zničené kostely / Vernichtete Kirchen
průvodce
  rok vydání   název (podnázev)
  2000   Židovská komunita v Plzni (Průvodce historií západních Čech č. 5)