Johan, Centrum pro kulturní a sociální projekty

obec: Plzeň (Plzeň-město)
adresa: Havířská 11, Divadlo pod lampou
PSČ: 301 00
stát: Česká republika (Czech Republic)

e-mail: info@johancentrum.cz
web: www.johancentrum.cz

poznámka:
V Plzni je JOHAN ojedinělou organizací, která se věnuje podpoře mladého umění a prezentaci profesionální alternativní scény. Naše projekty jsou adresovány především mladým lidem, studentům, umělcům, ale také dětem a jejich učitelům či vychovatelům. Svými aktivitami chceme přispět takovému společenskému klimatu, které umožňuje sebevyjádření, prostor pro čin i odpovědnost za jeho realizaci a dopady.
Projekt budování centra JOHAN vychází z idejí aktivního a alternativního pohledu na svět, z potřeby aktivně reagovat jeho problémy a ze zájmu o jejich možné řešení. Zdrojem idejí, jež vedly ke vzniku centra, je podpora nezávislé umělecké tvorby především v oblasti performing arts a výtvarného umění
Snažíme se měnit myšlení, zvyšovat zájem o věci kolem, prohlubovat zájem o svět, o místo, v němž žijeme. Snažíme se propojovat lidi a vychovávat prostřednictvím umění k umění. Naše záměry a projekty realizujeme v opuštěné budově Jižního nádraží, tzv. MOVING STATION.
Od listopadu 2009 jsme členem prestižní sítě Trans Europe Halles (prvním a zatím jediným v České republice), mezinárodní sítě nezávislých kulturních center vybudovaných v industriálních prostorech, která představuje dynamickou platformu pro nápady, spolupráci a vzájemnou podporu mezi svými členy. Nejdůležitější společnou událostí je Trans Europe Halles Meeting - setkání/konference celé sítě, které se koná dvakrát do roka, vždy na jiném místě a v jiném kulturním centru. Každé takové setkání má své téma a program v podobě workshopů, přednášek a večerních akcí.
JOHAN bude hostit 78. setkání sítě Trans Europe Halles od 9. do 12. října. Mottem našeho setkání je slogan Spolupráce, ne soupeření! Chceme nabídnout v programu setkání nerůznější podoby spolupráce i možnosti a dovednosti jak spolupráci rozvíjet, hýčkat, pěstovat. Budeme se těšit, že na přetřes přijdou jak ryze lokální problémy, tak i ideje a plány celé naší sítě. Oslovili jsme odborníky na nejrůznější technologie spolupráce, budeme hledat a zkoušet příklady komunikačních strategií i příklady konkrétních činností, které jsou na spolupráci v různosti postaveny.
johancentrum.cz, 2015/07

Johan, Centrum pro kulturní a sociální projekty

termín   název výstavy, místo konání
2017/02/02 - 2017/03/21   Ferdinand Bučina: Vzpomínka na Javorník, Moving Station, Plzeň (Plzeň-město)

Johan, Centrum pro kulturní a sociální projekty

informační leták / informace
  rok vydání   název (podnázev)
  2015   Splněný sen (Moving Station se proměňuje)