Robert Hugo

* 15. 6. 1962, Praha, Česká republika (Czech Republic)
varhaník, muzikolog

 

národnost: česká
pohlaví: muž

web: www.roberthugo.com/
NK AUT: ola2002150202
VIAF: 48500098

poznámka:
Studoval na pražské AMU teorii hudby a varhany u prof. Šlechty, cembalo na Drážďanské akademii staré hudby. Varhaník a cembalista, muzikolog. Věnuje se především barokní hudbě.‏

Robert Hugo

Od roku 1991 působí jako regenschori v kostele Nejsvětějšího Salvátora v Praze (Římskokatolická akademická farnost Praha). V roce 1992 založil hudební soubor zaměřující se na interpretaci staré hudby Capella Regia Musicalis, který v současnosti nese název Capella Regia Praha.
Po ukončení Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy v Praze, oboru fyzikální chemie, pokračoval studiem oboru hudební teorie, a také varhanní hudby u profesorů Milana Šlechty a Jaroslava Tůmy na Hudební fakultě Akademie múzických umění v Praze. Na Akademii staré hudby v Drážďanech studoval hru na cembalo. Na počátku 90. let učil na pražské konzervatoři, byl také dirigentem brněnského Janáčkova divadla, ve kterém uvedl československou premiéru operního díla Emilia de Cavallieriho s názvem „Rappresentatione di Anima e di Corpo“.
V teorii hudby se zaměřuje se především na českou a německou barokní hudbu. Uskutečnil několik obnovených premiér skladeb Jana Dismase Zelenky, Giacoma Carissimi či Adama Václava Michny z Otradovic.
Je lektorem Akademie staré hudby na Masarykově univerzitě v Brně a vyučuje také na Vysoké škole pro duchovní hudbu v Görlitz.
Koncertně vystupuje zejména v České republice, Německu a Polsku.
cs.wikipedia.org, 2013/05/08

Robert Hugo

 

Robert Hugo

kolektivní
termín   název výstavy, místo konání
2000/01/12 - 2000/02/20   Hnízda her, Galerie Rudolfinum, Praha
sraz/setkání/oslava
termín   název výstavy, místo konání
2013/02/13   Popelec umělců, Kostel Nejsvětějšího Salvátora, Praha

Robert Hugo

www
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  ????   Robert Hugo (cs.wikipedia.org), cs.wikipedia.org
pozvánka kolektivní
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2013   Popelec umělců (Akademická farnost Nejsv. Salvátora středa 13. únor 2013)