Miroslav Krejčí

* 1944
† 29. 5. 2013
ekonom

 

pohlaví: muž

poznámka:
NK ne - 2017/08

Miroslav Krejčí

Miroslav Krejčí nastoupil do Chemických závodů Sokolov v roce 1968, začínal na místě referenta ekonomiky práce. Ředitelem podniku se stal v roce 1984, a to za dosti pohnutých okolností. Jako ekonomický náměstek řídil chod tradiční výrobní části. Tehdejší ředitel se plně věnoval nové investici - špičkové japonské technologii na výrobu kyseliny akrylátové a jejích monomerů. Když se mu ji podařilo uvést do chodu, odjel na dovolenou, na které utrpěl smrtelný úraz.
Ekonomický náměstek měl kádrové problémy. Více než rok proto řídil podnik jen jako pověřený ředitel. Opakované nesouhlasy s jeho definitivním jmenováním se podařilo překonat jenom zásluhou nadřízeného - generálního ředitele výrobně-hospodářské jednotky Unichem Pardubice Václava Grima.
Krejčí se tak stal poněkud netypickým ředitelem v branži: kolegové byli většinou chemici, on byl absolventem VŠE se zaměřením na ekonomiku a řízení průmyslu. Měl sice specializaci na chemický průmysl, ale byl "jenom" ekonom. Nebylo pro něj lehké vyrovnat se se ztrátou prestiže uznávaného odborníka na podnikové finance, soudního znalce a experta na pracovní právo výměnou za nejistou pozici ředitele.
Krejčí původně přišel do Sokolova z Českého ráje a kontrast tamější krásné krajiny s těžce poškozeným Podkrušnohořím ho šokoval. Pod jeho vedením se proto stalo prioritou životní prostředí.
enviweb.cz, 3.8.2017

Miroslav Krejčí

rok od - do   škola, obec, fakulta, zaměření, profesor
???? - ????   Vysoká škola ekonomická, Praha

Miroslav Krejčí

rok od - do   instituce, obec, poznámka
???? - ????   Chemické závody, a.s., Sokolov (Sokolov), generální ředitel a předseda představenstva

Miroslav Krejčí

parte
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2013   Ing. Miroslav Krejčí