Peter Fryer

* 1952, Walsall (West Midlands), Spojené království (United Kingdom)

 

národnost: anglická
pohlaví: muž

poznámka:
NK ne - 2019/03

Peter Fryer

Peter Fryer je nezávislý fotograf žijící v New Castlu nad Tynou na severu Anglie. jak odokumentární fotograf se uplynulých patnáct let soustřeďoval n asporné otázky lidských práv v Anglii i po celém světe. jeho fotografie zachycují životy obcí, lidí a rodin, postižené a proměněné společenskými pohyby, které vetšinou nemohou ovlivnit. Zobrazuje stopy útlaku na tvářích jednotlivců a na prostředí, které je obklopuje.
Své dílo autor vystavoval po celém světě: V Anglii, USA, Bangladéši, v České republice, ve Francii, Izraeli, Palestině, Rakousku a v Německu. Publikuje v anglickém celostátním tisku včetně The Independent Magazine, The Observer, Guardian, Sunday Telegraph a Sunday Times.
Během posledních tří let fotografoval Palestince v Izraelském státě a na okupovaných územích, kde s nimi strávil několik měsíců společného života. Tato práce je řadou výpovědí a svědectví o palestinských lidech, žijících v Izreali, v Palestině a ostatních zemích. V roce 1992 vyšla Peteru Fryerovi kniha Mírumilovná království (Peaceable Kingdoms), která je pohledem na anglické zahrádkáře. Tato kniha, vydaná společně se spisovatelem Greamem Rigbym, doprovázela stejnojmenou výstavu na cestě severní Anglií pod hlavikčou Side Gallery v New Castlu nad Tynou.
galerie4.cz, 16.3.2019

Peter Fryer

autorská
termín   název výstavy, místo konání
1994/09/30 - 1994/10/31   Peter Fryer: Zapomenuté vesnice, Galerie 4 - Galerie fotografie (Galerie G4), Cheb (Cheb)
1994/11/27 - 1995/01/29   Peter Fryer: Zapomenuté vesnice, Galerie U Bílého jednorožce, Klatovy (Klatovy)

Peter Fryer

pozvánka autorská
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  1994   Peter Fryer: Zapomenuté vesnice, Galerie 4 - Galerie fotografie (Galerie G4), Cheb (Cheb)
  1994   Peter Fryer: Zapomenuté vesnice (fotografie - dokument o palestinských vesnicích v Izraeli), Galerie Klatovy / Klenová, Janovice nad Úhlavou (Klatovy)