en.wikipedia.org

Josef Steinbach

* 21. 3. 1879, Horšov, Horšovský Týn (Domažlice), Česká republika (Czech Republic)
† 5. 1. 1937, Vídeň (Wien), Rakousko (Austria)
sportovec, vzpěrač

 

národnost: česká
pohlaví: muž

poznámka:
NK ne - 2017/06
olympijský vítěz - Athény 1906

Josef Steinbach

Pocházel ze západních Čech a od roku 1894 žil ve Vídni, kde byl od roku 1898 členem I. Erdberger Athleten-Klubu. Stal se mistrem Rakouska-Uherska ve vzpírání, vytvořil 35 světových rekordů, na mistrovství světa ve vzpírání získal zlatou medaili v roce 1914 v soutěži bez rozdílu vah a v roce 1905 zvítězil na mistrovství světa v Berlíně a v Duisburgu v těžké váze i bez rozdílu vah. Na Athénských olympijských mezihrách v roce 1906 vyhrál vzpírání obouruč a byl druhý ve vzpírání jednou rukou, s rakouským týmem v přetahování lanem obsadil čtvrté místo.
Po athénských mezihrách se živil jako profesionální silák, později provozoval hostinec v Erdbergu (vídeňský obvod Landstraße). V roce 1924 hrál drobnou roli ve filmu Hanse Karla Breslauera Město bez Židů. Jeho syn Poldi Steinbach byl rakouským reprezentantem v boxu.
cs.wikipedia.org, 26.4.2020

Josef Steinbach

en.wikipedia.org
 

Josef Steinbach

rok od - do   skupina, *vznikla, poznámka
???? - ????   osobnosti (Plzeňský kraj), *

Josef Steinbach

www
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  ????   Josef Steinbach (en.wikipedia.org), en.wikipedia.org
  ????   Josef Steinbach (cs.wikipedia.org), cs.wikipedia.org
kalendárium
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2006   Kalendárium osobností západních Čech na rok 2007 (Textová část), Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Plzeň (Plzeň-město)
  2008   Kalendárium osobností západních Čech na rok 2009 (Textová část), Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje, Plzeň (Plzeň-město)