Michal Ajvaz

* 30. 10. 1949, Praha, Česká republika (Czech Republic)
básník, spisovatel, překladatel

 

pohlaví: muž

heslo:
Pracoval jako sálový dělník, hlídač, domovník a čerpač (1974–1994)
Od roku 1989 vydal knižně básně, povídky, romány, eseje a teoretické studie.

Bibliografie
1989 Vražda v hotelu Intercontinental, Mladá fronta
1991 Návrat starého varana, Mladá fronta
1993 Druhé město, Mladá fronta
1994 Znak a bytí. Úvahy nad Derridovou grammatologií, Filosofia, Praha
1997 Tiché labyrinty, Argestea, Praha
1997 Tyrkysový orel, Hynek
1997 Tajemství knihy, Petrov
2001 Zlatý věk, Hynek
2003 Sny gramatik, záře písmen. Setkání s Jorgem Luisem Borgesem, Hynek
2003 Světelný prales. Úvahy o vidění, OIKOYMENH, Praha
2004 Prázdné ulice, Petrov
2005 Druhé město, Petrov

Překlady
Ernst Jünger, Na mramorových útesech, Mladá fronta, Praha 1995

zdroj - www.ipetrov.cz

poznámka:
1978 - doktorát filizofie