Mahulena Bočanová

* 18. 3. 1967, Praha, Česká republika (Czech Republic)
herečka

 

národnost: česká
pohlaví: žena

NK AUT: jo2002111731

Mahulena Bočanová

Mahulena Bočanová se narodila 18. 3. 1967 v Praze jako dcera architekta. Již od třech let účinkovala v reklamních spotech a tančila balet. Ani první dětské role na sebe nenechaly dlouho čekat a Mahulena si zahrála v pohádkách "A zase ta Lucie" a "Lucie, postrach ulice" (1984). O rok později si zahrála menší role v seriálech "Vlak dětství a naděje" a "Bylo nás šest".

Koncem 90. let si Mahulena zahrála v několika pohádkách "princeznovské role". Po studiu na pražské konzervatoři, kterou absolvovala v roce 1988 (obor hudebně-dramatický), hostovala v Národním Divadle a dodnes vystupuje na pražských divadelních scénách, hlavně v Činoherním klubu ve Smečkách (např. ve hře Dámský krejčí).

Jednou z jejích výraznějších rolí se stala postava Brany ve zfilmované povídce Ivana Olbrachta "Golet v údolí" (1994), postava Ježibaby v pohádce "Kouzelný měšec" a role královny v pohádce Pták Ohnivák (1997). Její další filmové role nebyly také příliš úspěšné. Zahrála si v komediálním seriálu "Pra, pra, pra", v seriálu "Rodinná pouta" a v rádoby komedii "Post Coitum". Mohli jsme ji také vidět jako soutěžící v reality show Stradance.

Mahulena se ve volném čase věnuje propagaci sportu a zdravé výživy. Často také moderuje zábavné a soutěžní pořady v TV. Její nejnovější bulvární program na TV Prima má název Top 10. Známá je i jako fotomodelka. Kromě focení se věnuje i dabingu, její hlas můžeme slyšet v nadabovaných verzích filmů Karlík a továrna na čokoládu, Roboti, Zamilovaný profesor 2 nebo Zorro: Tajemná tvář.

Mahulena Bočanová má za manžela Viktora Mráze (spolumajitel vydavatelství BM Music), se kterým má dceru Marinu.

Martin „blues" Daneš

(www.csfd.cz)

Mahulena Bočanová

rok od - do   skupina, *vznikla, poznámka
???? - ????   Divadelní společnost Háta Praha, *

Mahulena Bočanová

divadelní představení
termín   název výstavy, místo konání
2005/03/24   Antonín Procházka: Klíče na neděli, Městské divadlo, Kolín (Kolín)
2008/01/24 19:00   Rozmarný duch, Městské divadlo, Kolín (Kolín)
2008/01/25 19:00   Rozmarný duch, Městské divadlo, Kolín (Kolín)

Mahulena Bočanová

program
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2005   Opona: březen - duben 2005 (Městské divadlo v Kolíně)
  2007   Opona: leden - únor 2008 (Městské divadlo v Kolíně), Městské divadlo, Kolín (Kolín)