Zdeněk Přibyl

* 1. 9. 1949, Tábor (Tábor), Česká republika (Czech Republic)
fotograf

 

šifra: (ap)
pohlaví: muž

NK AUT: xx0008329
VIAF: 85358243

poznámka:
šéfredaktor internetovéhodeníku www.prachatiskonews.cz

Zdeněk Přibyl

Novinářskému a fotografickému řemeslu se věnuje už bezmála 30 let. Prošel městskými novinami, okresním týdeníkem a krajským deníkem. Jako šéfredaktor dovedl s kolektivem spolupracovníků Hraničář k historicky prvnímu deníku na Prachaticku - Listům Prachaticka. V 70. letech absolvoval výběrovou Školu výtvarné fotografie v Brně u profesorů K. O. Hrubého, Jaroslava Vávry a Milana Borovičky. V roce 1992 promoval na Univerzitě Karlově, Filosofické fakultě v oboru vzdělávání dospělých. Na práci v redakci pak navázal jako volný novinář a fotograf. Spolupracoval s Českým rozhlasem v Českých Budějovicích, rádiem Prácheň v Písku a rádiem Šumava v Plzni. Působil v krajské redakci televize Nova jako redaktor a kameraman. Jako novinář a fotograf publikuje spolu se svým synem Tomášem v cestopisně a geograficky zaměřených časopisech. Zároveň byl producentem a redaktorem reportáží vytvořených pro pořad České televize Toulavá kamera a pro krajanské televizní vysílání v USA. Tři desítky let se věnuje reportážní i výtvarné fotografii. Na kontě má řadu úspěchů na tuzemských i mezinárodních výstavách a soutěžích. Je například dvojnásobným vítězem prestižní mezinárodní soutěže Diafon Opava. Vystavoval i v Záhřebu i Japonsku. Používá zkratku
zdroj - www.prachatiskonews.cz

Zdeněk Přibyl

 

Zdeněk Přibyl

rok od - do   skupina, *vznikla, poznámka
???? - ????   Fotokroužek AMFOT, *

Zdeněk Přibyl

kolektivní
termín   název výstavy, místo konání
2017/10/04 - 2017/11/30   Intersalon - Continuatio Quadrati, 21. ročník Mezinárodní přehlídky současného výtvarného umění, Galerie Mariánská, České Budějovice (České Budějovice)
2018/11/02 - 2018/12/28   Intersalon AJV 2018: 22. ročník mezinárodní přehlídky současného výtvarného umění, Galerie Mariánská, České Budějovice (České Budějovice)

Zdeněk Přibyl

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2017   Intersalon - Continuatio Quadrati (21. ročník Mezinárodní přehlídky současného výtvarného umění), Asociace jihočeských výtvarníků, České Budějovice (České Budějovice)
  2018   Intersalon AJV 2018, Asociace jihočeských výtvarníků, České Budějovice (České Budějovice)
encyklopedie/slovník
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2003   Slovník českých a slovenských výtvarných umělců 1950–2003 (XII. Por – Rj), Výtvarné centrum Chagall, Ostrava (Ostrava-město)