Sidney Hurwitz

* 1932, Worcester (Massachusetts), Spojené státy (United States)
grafik

 

národnost: americká
pohlaví: muž

poznámka:
NK ne 2021/01

Sidney Hurwitz

Studoval na School of the Worcester Art Museum, získal bakalářský titul na Brandeis University a titul Master of Fine Arts na Bostonské univerzitě. V rámci Fulbrightova stipendia pokračoval ve studiu v Německu na Stuttgartské akademii umění a v Maine na Skowhegan School. Učil na Wellesley College, Brandeis University a Amherst College. Hurwitz je emeritní profesor na Bostonské univerzitě, kde učil více než třicet let.

Hurwitz, který pracoval převážně v dřevorytu a později v hlubotisku, vystavoval své práce v Americe i v zahraničí. Umělec získal řadu ocenění, mezi nimi Fulbright Fellowship, Louis Comfort Tiffany Award, National Institute of Arts and Letters Prize a stipendium od Massachusetts Artists Foundation. Je členem Národní akademie designu.

Hurwitzova práce je součástí mnoha veřejných sbírek. Mezi ně patří Muzeum moderního umění, Bostonské muzeum výtvarného umění, Muzeum umění ve Worcesteru, Knihovna tisku kongresové knihovny, Knihovna tisku veřejné knihovny v Bostonu, Muzeum Victoria and Albert Museum, Národní muzeum v Krakově, Federální rezervní banka v Bostonu . Mnoho firemních a soukromých sbírek zahrnuje také jeho práci.

Samostatné výstavy zahrnují výstavy v Anglii v Oxford Gallery a Art Space Gallery. Ve Spojených státech Hurwitz sóloval ve veřejné knihovně v Bostonu v Bostonu; Newport Art Museum, Newport; Mary Ryan Gallery, New York; Pepper Gallery, Boston; Galerie Franze Badera, Washington, DC; a University of Utah, Salt Lake City.

Hurwitz vystavoval své tisky na mnoha porotních výstavách, včetně British Print Biennial, Krakow Print Biennial, Boston Printmakers North American, National Academy of Design, Library of Congress, Society of American Graphic Artists a Philadelphia Print Center.

Za posledních několik let Hurwitz produkoval řadu ručně barvených akvatint na základě snímků z ocelářského průmyslu a souvisejících průmyslových a městských subjektů.

zdroj: https://www.stewartstewart.com/sidney-hurwitz

Sidney Hurwitz

kolektivní
termín   název výstavy, místo konání
2006/10/18 - 2006/11/12   New York - Praha: Americká grafika, Galerie Hollar, Praha

Sidney Hurwitz

pozvánka kolektivní
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  2006   New York - Praha (Americká grafika / American Graphic Art)