Tomáš Reindl

* 12. 5. 1971, Plzeň (Plzeň-město), Česká republika (Czech Republic)
hudebník, hudební skladatel

 

národnost: česká
pohlaví: muž

web: www.tabla-tom.com
NK AUT: xx0096481

poznámka:
Ing.
www.myspace.com/tomasreindl
tabla-tom@tabla-tom.com
Skype: tomasreindl

Tomáš Reindl

Tomáš Reindl je hudebník se širokým spektrem působnosti. Jeho hlavním oborem jsou bicí nástroje a perkuse, indická tabla, arabské a africké bubny, australská didžeridu a další etnické nástroje. Věnuje se též hudební kompozici. Vystudoval SPŠ elektrotechnickou v Plzni, v roce 1996 absolvoval Západočeskou Univerzitu, obor aplikovaná elektronika. Hudbě se věnuje od dětství (klavír , klarinet, bicí nástroje). Hru na bicí nástroje studoval na konzervatoři v Plzni, dále soukromě u prof. Kympla (Konzervatoř Jaroslava Ježka) a u významného jazzového bubeníka Ivana Audese (Kvartet Milana Svobody, Kontraband atd.).
Absolvoval též několik kursů a seminářů, např. Karlovarská jazzová dílna 1995 (pod vedením Jiřího Stivína), letní workshop "Umbria jazz clinics 1996" v italském městě Perugia, který pořádala světově proslulá "Berklee school of music" z Bostonu.
Hře na tabla a studiu klasické indické hudby se věnuje od roku 1999. Do základůhry na tabla byl zasvěcen Emilem Heyrovským. Podnikl dvě studijní cesty do Indie: V r.2001 do severoindického Váranasí (Benares), kde studoval u vynikajícího tablisty a tanečníka Maty Prasada Mishry ; a v r.2005 do Kalkaty, kde navštívil jeden z největších festivalů ind.klasické hudby, Sangeet Piyasi. V současné době ve studiu pokračuje pod vedením tablového virtuoza a hlavního pokračovatele benareské tablové tradice, Sanju Sahai.Velkým přínosem byla setkání s virtuozními perkusisty Bunjaminem Olguncanem (Istanbul), Petem Lockettem (multi-perkusista, známý nař.ze spolupráce s Peterem Gabrielem), či Yinonem Muallemem (Izrael). , do hry na didžeridu byl zasvěcen australským hráčem Ianem Woodem a Ondřejem Smeykalem.
zdroj - www.tabla-tom.com

Tomáš Reindl

 

Tomáš Reindl

rok od - do   škola, obec, fakulta, zaměření, profesor
???? - ????   Střední průmyslová škola elektrotechnická, Plzeň (Plzeň-město)
???? - 1996   Západočeská univerzita v Plzni, Plzeň (Plzeň-město), Elektrotechnická fakulta, aplikovaná elektrotechnika
2010 - ????   Akademie múzických umění, Praha, Hudební fakulta, skladba

Tomáš Reindl

rok od - do   instituce, obec, poznámka
2001 - 2001   Benáres (Váránasí), Benáres (Váránasí), studijní pobyt
2001 - 2001   Indie
2005 - 2005   Indie
2005 - 2005   Kalkata, Kalkata (Kolkata), studijní pobyt

Tomáš Reindl

rok od - do   skupina, *vznikla, poznámka
???? - ????   Shahab Tolouie trio, *