Nekonečný příběh

podnázev: Reynek, Chagall a Bible, tentokrát s pomocí Lucie Bílé

typ dokumentu: www
nadřazený dokument: bubinekrevolveru.cz
rok vydání: 2012/12/22
jazyk: český

web: http://www.revolverrevue.cz/karel-haloun-nekonecny-pribeh-reynek-chagall-a-bible-tentokrat-s-pomoci-lucie-bile

poznámka:
-
Už dvakrát jsem tu referoval o Reynkově výstavě (Génius, na kterého hned tak nezapomeneme: YNEK!, 11. 6. 2014), i v souvislosti s jejím následným rozšířením o Chagallovy biblické kousky a bombasticky „lidovým“ prodejem exkluzivního vydání Bible (Chagall vs. Reynek, 30. 7. 2014). Domníval jsem se, že až výstava skončí, dají nám její pořadatelé, pánové Lux a Sklenář, konečně pokoj. To jsem se ale ošklivě zmýlil!
Nevzal jsem totiž v úvahu, že Bible za 65 000 Kč se možná nebude moc dobře prodávat a její vydavatelé se rozhodnou atakovat trh za použití podobně humpoláckých marketingových nástrojů jako v případě výstavy. Tentokrát využili blížících se Vánoc a v metodách vyšli lidu vstříc ještě víc. Do svých služeb povolali mnohonásobnou Zlatou slavici Lucii Bílou, která má jak známo „lidičky“ nade vše ráda a lidičky mají nade vše rádi zase ji. Její černobílá tvář zdobí levou třetinu reklamní plochy, na zbytku je Bible a titulek „Dar trvalé hodnoty pro mé nejbližší“ a zpěvaččin podpis. Vše doplněno adresou biblereynek.cz. Kromě billboardů se s touto kompozicí bylo možno potkat i ve formě tištěné reklamy, konkrétně v Babišových Lidových novinách, jmenovitě v jejich nedávném sobotním vydání věnovaném tradiční anketě Kniha roku, jíž list dodnes užívá coby vizitky své domněle intelektuální a kulturní úrovně.
V logice věci by nyní měl tandem F + S učinit další kroky a zaútočit na publikum, resp. potencionální kupce plakáty s fotografiemi Jiřího Krampola nebo Jiřího Babici. Pak už ani ten nejprostší z lidiček nepřehlédne, že propagační kampaň na Bibli ilustrovanou „géniem, na kterého jsme měli zapomenout“, má cosi společného s jeho oblíbeným Bleskem, a rád se praští přes kapsu. Pro sociálně slabší je k dispozici levnější vydání (7 600 Kč, řekněme tedy v ceně nové „sedačky“ před TV). To je ono: Bible do každé rodiny! Jsou přece svátky a navíc – píše se v ní o Ježíškovi. Plakát s Krampolem se ovšem do letošních Vánoc zřejmě nestihne, očekávám ho tedy na Velikonoce, kdy uplyne rok od procesí ze svatovítské katedrály do výstavní síně s Reynkovou výstavou, které vedl sám pražský primas. Kromě toho si v tu dobu připomínáme snad taky cosi s Ježíškem, i když se to lidičkám občas plete s pomlázkou a vajíčky. Na ně snadno plynule navážou billboardy s Babicou a ty pak mohou viset až do vyprodání zásob. Bože!

Nekonečný příběh

osoba   narození   poznámka
Haloun Karel   30. 10. 1951    

Nekonečný příběh

osoba   narození   poznámka
Reynek Bohuslav   31. 5. 1892    
Sklenář Zdeněk   19. 4. 1961