Nekrolog

podnázev: Ing. Vladimír Mlch 6.6. 1924 - 27.2.2012

typ dokumentu: text
rok vydání: 2012
jazyk: český

poznámka:
-
Ráno, dne 27.2.2012, zemřel náš poustecký soused Ing.Vladimír Mlch.
Dožil se téměř osmdesáti osmi let. Poslední roky už byl vážně nemocný, nezdálo se však, že na to bere zřetel - žil jak byl zvyklý, zcela soběstačný, činorodý, statečný - opravdový muž.
Jeho osudy byly spojeny s naším krajem již od roku 1945, kdy se vrátil z totálního nasazení. Jeho otec, sedlák z jižní Moravy, zde zabral statek, syn mu přijel pomáhat. Dálkově vystudoval zemědělskou školu, pomáhal zakládat místní JZD, jednu dobu byl i jeho předsedou. Vystřídal několik povolání, cestoval. Jeho život byl plný zvratů a protikladů doby - euforie z konce války a osvobození, kolektivizace zemědělství, vystřízlivění, okupace roku 1968, revoluce roku 1989 - na všem se plně podílel a později objektivně bilancoval.
Poslední léta zasvětil sběratelské vášni. Kromě zájmu o malíře Alfonse Muchu vytvořil pozoruhodný soubor předmětů a dokumentů, který je i kronikou našeho pohraničí. Sbírku předal obci Višňová, a přispěl tak ke vzniku místního muzea.
Ing. Vladimír Mlch byl člověk zvědavý, tvůrčí, nesmírně pracovitý. Měl silný vztah k přírodě, k zemi ve které žil. Bude nám chybět.

Nekrolog

osoba   narození   poznámka
Jazairiová Kochová Pavla   5. 3. 1945    

Nekrolog

osoba   narození   poznámka
Mlch Vladimír   6. 6. 1924