Auf Wiedersehen, Frau Lehrerin! / Na shledanou, paní učitelko!

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Tschechisches Zentrum Wien (České centrum Vídeň)
termín: 2018/06/05 - 2018/06/15

poznámka:
Celých 37 let působila jako učitelka českého jazyka a výtvarné výchovy ve Školském spolku Komenský ve Vídni. Nyní se paní Zdenka (Mlynarik) Steinbauer prostřednictvím výstavy „Na shledanou, paní učitelko!“ loučí se svou učitelskou kariérou. Po dobu jejího působení na škole jí prošlo pod rukama na tisíc žáků. Na výběr z jejich prací se můžete přijít podívat k nám, do Českého centra Vídeň.

„Těším se na všechny své žáky, současné i bývalé. Všichni mí žáci byli a jsou velmi šikovní a nadaní. Měli veliké štěstí, že mohli naši školu navštěvovat a být zde sami sebou a rozvíjet svůj potenciál.“

Paní Zdenka Steinbauer navštěvovala Uměleckoprůmyslovou školu v Brně, poté vystudovala obor Učitelství – český jazyk a výtvarná výchova na Univerzitě Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem. V roce 1980 pak odešla z tehdejšího Československa do Vídně, kde o rok později začala vyučovat ve Školském spolku Komenský.

V rámci otevření výstavy vystoupí žáci z Reálného gymnázia a Vídeňské střední školy s malým hudebním představením, pod vedením paní Yvony Friedlové a pana Johannese Langera. Prohlédnout si budete moci práce žáků, například Daniely Rührig, Kristiny Fekete, Christine Nowitsch, Maxe Mizeráka a dalších a dalších.

https://wien.czechcentres.cz/program/vystava-na-shledanou-pani-ucitelko

Auf Wiedersehen, Frau Lehrerin! / Na shledanou, paní učitelko!

instituce, obec, adresa
Tschechisches Zentrum Wien (České centrum Vídeň), Vídeň (Wien), Herrengasse 17