Kirsten Pieroth

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie Display - Prostor pro současné umění / Space for Contemporary Art
termín: 2006/04/14 - 2006/05/06

poznámka:
Kirsten Pieroth se rozhodla nechat uzavřít spojovací dveře mezi dvěma prostory Displaye. Původně dva oddělené obchody umělkyně znovu separovala jako nezávislé výstavní prostory s různými otevíracími dobami. Dva prostory nikdy nebudou otevřeny simultánně. V jednom prostoru je umístěno na podlaze vejce. O jeho umístění nerozhodla samotná umělkyně, ale živá slepice, která byla do galerie zavezena, aby snesla vejce. Vejce je jediným důkazem přítomnosti slepice v tomto prostoru. V druhém prostoru je video, které přímo zaznamenává slepici v akci.

Rámec
Kirsten Pieroth vstoupila do standardizovaného provozu galerie, pracuje s jeho elementárními funkcemi jako je otevírací doba a zasahuje do prostorového uspořádání. Ukazuje, jak je náš vztah k institucím formátován, a nabízí možnosti uplatnění kreativní svobody ve vztahu k instituci.

Produkt
Projekt realizovaný a vystavený v Displayi má více aspektů odkazujících k různým interpretacím. Právě proto je lépe nepředkládat divákovi komplexní návod ke čtení. Kirsten Pieroth podrobila zkoušce strukturu vztahů: umělec – artefakt – prostředník – divák. Podivná konstelace faktů a atmosféra výstavního projektu nutí diváka k zaujetí stanoviska k rozehrané situaci.

Kirsten Pieroth

osoba   narození
Pieroth Kirsten   1970    

Kirsten Pieroth

periodikum
  rok vydání   název (podnázev)
  2006/04/27   Ateliér, čtrnáctideník současného výtvarného umění