Celých deset / Complete Decade

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Palác Akropolis, foyer (AGalerie)
termín: 2007/12/15 - 2008/01/15

poznámka:
Karel Haloun se práci pro rockové hudebníky začal věnovat v polovině sedmdesátých let (Vladimír Mišík / Stříhali dohola malého chlapečka) společně s fotografem Jaroslavem Prokopem. Na VŠUP diplomoval v roce 1978 knihou Já a dým s podtitulem Vladimír Mišík zpívá texty Josefa Kainara. Od té doby má hudební tématika v jeho práci významné postavení. S Luďkem Kubíkem začali spolupracovat v roce 1993, od roku 1996 působí jako autorská dvojice. V tomto autorském týmu vytvořili více než dvě stovky obalů hudebních nosičů.
Pracují s mnoha fotografy, mezi nimiž je jedním z nejčastějších spolupracovníků po dlouhá léta Jaroslav Prokop. Se skupinou Jasná páka, jejímiž jsou kmenovými autory, vstoupili Haloun a Kubík loňského roku do Beatové síně slávy. Svoji práci naposledy představili loňského roku v Moravské galerii v Brně. V Ambitu místodržitelského paláce vystavili výběr ze svojí práce pro hudební skupiny za uplynulých deset let. Výstavu nazvali Celých Deset / Complete Decade a představili na ní ukázky grafického designu vybraných 74 CD.
Luděk Kubík je spoluzakladatelem grafického studia Side2, jehož je Karel Haloun externím přidruženým členem. Od roku 2005 působí Karel Haloun také jako pedagog na VŠUP.
zdroj - www.palacakropolis.cz

Celých deset / Complete Decade

 

Celých deset / Complete Decade

osoba   narození
Haloun Karel   30. 10. 1951    
Kubík Luděk   12. 11. 1963