Giuliana Cunéaz: Inner Flux

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie Vernon City
termín: 2009/12/08 - 2010/01/15

poznámka:
-
Giuliana Cunéaz identifikovala ve své tvorbě zcela novou dimenzi, kde jsou přírodní elementy aktualizovány prostřednictvím 3D obrazů a použití nanotechnologií. Technologický nástroj však samozřejmě nestojí sám o sobě, ale je součástí výzkumu, ve kterém umělkyně získává data ze světa vědy a nanovědy. Poté je transformuje do jakési virtuální krajiny, která následně působí zpětně na reálná data.
Tato metoda byla i výchozím bodem pro díla jako například Occulta naturae (2006) a The Growing Garden (Rostoucí Zahrada) z let (2007 - 2008), kde pohybující virtuální obrazy existují bok po boku s malířskými prvky. To, co vidíme, je proto sofistikované zpracování, kde umění zůstává i nadále samostatným, individuálním způsobem, jak zkoumat náročné zákony fyziky a nově vykládat celé prostředí kolem nás.
Výstava Inner Flux pak představuje nejnovější díla Cunéaz tohoto typu z let 2007 (Spores and pollens grains, 2008 (Nanofungus, Nanoparticles and dandelion clock, Nanomushroom, Spyrogira and great spotted woodpecker, King birds of paradise and tobacco) a 2009 (The God Particle, Matter Waves).
zdroj - www.galerievernon.com

Giuliana Cunéaz: Inner Flux

osoba   narození
Cunéaz Giuliana   1959    

Giuliana Cunéaz: Inner Flux

instituce, obec, adresa
Galerie Vernon, Praha, Heřmanova 12

Giuliana Cunéaz: Inner Flux

pozvánka autorská
  rok vydání   název (podnázev)
  2009   Giuliana Cunéaz: Inner Flux
mapa/plán
  rok vydání   název (podnázev)
  2010   ArtMap: Současné umění v pražských galeriích / Contemporary Art In Prague Galleries (1. 1. - 28. 2. 2010)