10 dní slovenské fotografie - Druhý poločas

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Galerie Vysoké školy uměleckoprůmyslové (Galerie VŠUP)
termín: 2010/12/17 - 2011/01/15

poznámka:
Galerie VŠUP
Výstava 10 dní slovenské fotografie je prezentace současné slovenské fotografie v českém kontextu. Výstava bude probíhat paralelně v několika výstavních prostorech, včetně Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, kde proběhne pod názvem Druhý poločas.
Mikrofestival, který prezentuje to nejlepší z tvorby nejmladší generace slovenských fotografů byl připraven kurátory ve složení: Lucia Gavulová, Iva Sýkorová a Filip Vančo.
Jednotlivé výstavy sestávají z výběru konkrétních autorů, jejichž tvorba představuje osobité přístupy k médiu fotografie, jeho specifické užití a aplikaci v rámci konkrétního díla. Každý z prostorů pak fotografii postaví do jiného kontextu. Projekt se nesnaží zaměřit na jeden konkrétní přístup, ale naopak jsou přizváni vedle fotografů i konceptuální umělci, kteří s fotografií programově pracují.
V galerii VŠUP se pod kurátorským dohledem představí výběr studentů a absolventů Ateliéru fotografie bratislavské VŠVU, které spojuje schopnost samostatného uvažování a umění tvořit samostatně i v rámci skupin.
Kurátor Filip Vančo k výstavě říká: „Mým záměrem nebylo připravit „smutnou“ výstavu, ale výstavu, která bude jakousi „Macabra Fiestou!“ Oslavou! Originality, talentu, pracovitosti, úspěchů a generační sounáležitosti!

10 dní slovenské fotografie - Druhý poločas

instituce, obec, adresa
Vysoká škola uměleckoprůmyslová (od 1945), Praha, Náměstí Jana Palacha 80

10 dní slovenské fotografie - Druhý poločas

osoba   narození
Gavulová Lucia   1980    
Sýkorová Iva   1984    
Vančo Filip   16. 5. 1972    

10 dní slovenské fotografie - Druhý poločas

mapa/plán
  rok vydání   název (podnázev)
  2011   ArtMap: Současné umění v pražských galeriích / Contemporary Art in Prague Galeries (1. 1. - 28. 2. 2011)