Festival Křehký Mikulov

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Zámek Mikulov
termín: 2011/06/27 - 2011/08/15

poznámka:
_

V prostorách jihomoravského zámku Mikulov se v termínu 24. až 26. června uskuteční první festival art designu ve střední Evropě - Křehký Mikulov. Projekt galerie Křehký ve spolupráci s Regionálním muzeem v Mikulově představuje první organizované setkání českých i zahraničních galeristů, sběratelů, obchodníků se současným uměleckým designem i designových nadšenců. Přímo v komnatách honosného barokního sídla rodu Dietrichsteinů, na standardní prohlídkové trase i mimo ni, nabídne festival sérii výstav současného českého designu i premiérové prezentace nových produktů českých a světových tvůrců.
Festival Křehký Mikulov má oproti standardní galerijní prezentaci současného art designu nabídnout i přidanou hodnotu netradičního, nicméně velmi příjemného prostředí se vším, co poskytuje. Výběr současného uměleckého designu ve spojení s bohatou historií zámku v krajině slunce a vína slibuje příjemný zážitek.
Art design v tomto případě představuje světově již rozšířený pojem zahrnující design s přesahem do volného umění; designové předměty, které nemusí být nutně vyráběné sériově, prototypy, unikáty a autorské originály.

Festival Křehký Mikulov

instituce, obec, adresa
Regionální muzeum v Mikulově, Mikulov (Břeclav), Zámek 1/4
Vysoká škola uměleckoprůmyslová (od 1945), Praha, Náměstí Jana Palacha 80

Festival Křehký Mikulov

kniha
  rok vydání   název (podnázev)
  2015   Seven Years / Sedm let K.O.V. (K.O.V. Studio : concept, object, meaning : seven years / Ateliér K.O.V. : koncept, objekt, význam : sedm let)
pozvánka kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2011   Dílna 2011 (Mikulov Art Symposium XVIII)
  2011   Křehký Mikulov