Krysáci - loutkový večerníček

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Muzeum Třineckých železáren a města Třince
termín: 2012/11/07 - 2013/02/28

poznámka:
Výstava je zapůjčena ze Studia produkce 2, s.r.o. Žatec

Ahoj, hele! Já jsem Eda, laboratorní potkan z Prahy. Teď se mi zrovna nedovoláte, protože jsem na smetišti a není zde signál!
Ahoj, kamarádi! Tož já sa jmenuju Hubert a su z nás ze všech nejstarší a nejzkušenější.
Ahoj! Tož já sa jmenuju Hodan a su z nás tady ze všech nejhodnější.

Český večerníček Krysáci je loutkový animovaný seriál pro děti. Jsou různá pohádková království a po celém světě lze nalézt místa, kde se odehrávají neuvěřitelné příběhy plné fantazie, nadsázky a dobrodružství. Večerníček České televize zavede tentokrát větší děti do moravských Vizovic, kde se v odlehlém koutě “téměř zapomenuté” skládky odehrávají epizody loutkového animovaného seriálu Krysáci.
Prozatím vznikly 2 večerníčkové série, ze kterých bude na výstavě představeno celkem 7 větších scén, dále 11 informačních panelů, projekce 1 epizody krysáckého večerníčku a nebude chybět ani nabídka tematických suvenýrů.
Sestava svérázných loutkových zvířátek, která za svoji krátkou minulost posbírala nejedno prestižní ocenění /např. cena Elsa 2008 pro vítěze kategorie animovaný televizní pořad/. Oblíbený večerníček vznikl díky Cyrilu Podolskému (námět a režie), Martinu Šinkovskému (námět), Milanu Šebestovi (režie), Zdeňkovi Krupovi (kamera), Noro Držiakovi (výtvarník loutek), Aleši Výmolovi (výtvarník scény), animátorům, střihačům, zvukařům, ale také hercům Bolkovi Polívkovi a Jiřímu Pechovi, kteří propůjčili své hlasy loutkovým postavičkám.

Krysáci - loutkový večerníček

instituce, obec, adresa
Muzeum Třineckých železáren a města Třince, Třinec (Frýdek-Místek), _

Krysáci - loutkový večerníček

podřazený dokument
  rok vydání   název (podnázev)
  2012   Kalendárium kulturních událostí