Collaborative Exhibition Exchange (KF FAMU + TISCH, NYU)

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Galerie Akademie múzických umění, GAMU
termín: 2016/05/04 - 2016/05/29

poznámka:
Ella Barnes, Elisabeth Berezansky, Zachary Blomquist, Elliott Brown Jr., Rachel Cabitt, Tyler Givens, Kristian Heijkoop, Seungmin Kim, Talia Kirsh, Joann Lee, William Martin III, Kelly Morris, Nathaniel Palmer, Julia Wang, Mariana Zenteno

Představení prací vzniklých pod Katedrou fotografie a zobrazování na Tisch School of the Arts, New York University je ukázkou z klauzurní výstavy diplomantů roku 2016. Práce studentů této katedry jsou velmi různorodé – dotýkají se rasové nesnášenlivosti, genderu, současné kultury, globálních problémů a historie fotografického média. Tvůrčí krajina, kterou Katedra fotografie a zobrazování představuje, je prostředím plodné experimentace a spolupráce: studenti čerpají inspiraci z bohaté tradice analogové fotografie i z práce s novými a rodícími se médii. Tato výstava představuje naše studenty jako vizuálně výmluvné obrazové tvůrce a vnímavé pozorovatele, kteří se do současného světa a kultury dneška noří s opravdovým zájmem.

Výstava vznikla ve spolupráci s Katedrou fotografie FAMU, jejíž studenti budou od 26. května do 29. července 2016 vystavovat své práce v Gulf and Western Gallery na newyorské Tisch School of the Arts.

Skupinová výstava při tomto výměnném projektu se uskutečnila díky Katedře fotografie a zobrazování NYU a s podporou grantu udělovaného děkanem Tisch School of the Arts.

Collaborative Exhibition Exchange (KF FAMU + TISCH, NYU)

osoba   narození
Mesina Editha        

Collaborative Exhibition Exchange (KF FAMU + TISCH, NYU)

mapa/plán
  rok vydání   název (podnázev)
  2016/05   ArtMap: Současné umění v pražských galeriích / Contemporary Art in Prague Galeries (01/05-30/06 2016)