Kateřina Olivová: Rozkoš anebo Kelly family?

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie Kabinet Chaos
termín: 2016/06/04 - 2016/07/09

poznámka:
V lůně přírody barevné potvory leží, běží. Lvíčka pacholíčka společně střeží (stěží). Umělců plná rodina je úplná pohádka! Zveme Vás na oslavu života v podání Kateřiny Olivové a její rodiny.

Kateřina Olivová (1984) je umělkyně, performerka, videoartistka, kurátorka, kojící aktivistka a matka. Žije v Brně a tvoří na mnoha místech. Absolvovala ateliér tělového designu na FaVU (pod vedením Jany Prekové a později Lenky Klodové), nyní je v doktorandském studiu u Lenky Klodové kde rozvíji možnoti tématu umění a mateřství.

Její umělecký projev by se dal charakterizovat slovy: intenzivní, osobní, hedonistické pojetí tělesnosti, humor, feminismus a feminita, trapnost a radost ze života.

A její muž a otec syna Lvíčka: Alois Stratil (1980) je umělec, malíř, kreslíř, tatér a otec. Absolvent ateliéru intermédia na FaVU a několika zahraničních stáží. Aloisův umělecký projev by se dal popsat asi takto: Introvertně umanuté opakování několika motivů, půvabná meditativní práce s pastelkami, sebeironický narcismus.

Mají společný sebeadorační přístup, zaujetí v sexualitě a dítě.

Proč byla tato umělecká rodinná soustava vybrána k výstavě do Stříteže? Protože jejich přístup k životu, k tělesnosti a sexualitě je otevřený, bez zábran a studu, bez křeče a bariér, pro lásku k sobě i druhým a pro lásku k přírodě a k přirozenosti, ba přímo přírodnosti, která odkazuje k našim původním kořenům ještě nezasaženým traumaty, schizofrenií a pokrytectvím současných společností. Svými projevy nastavují zrcadla pokřivenosti a nemocem doby. Jejich vystoupení považuji za ozdravné a krásné. Připravte se na to, že můžete čekat cokoliv.

Kateřina Olivová: Rozkoš anebo Kelly family?

instituce, obec, adresa
Galerie Kabinet Chaos, Střítež, Polička (Svitavy), Střítež 68