Jan Poupě: Úběžníky, ke kterým chceme směřovat

typ výstavy: autorská
místo konání: Industra Art
termín: 2019/07/11 - 2019/08/11

poznámka:
"Budoucnost je iluzí. Přísliby technologizované a plně automatizovaného ráje na zemi znovu zaplňují naši imaginaci. Tech-entepreneuři ze Silicon Valley realizují modely soběstačných utopií na Marsu pro miliardáře a akceleracionismus požaduje plnou automatizaci, osvobození od
práce a nekonečné prázdniny pro celé lidstvo. Avšak pečlivě narýsované plány infrastruktur a nových technologií nemusí být implementovány a to, co nám zbývá jsou jejich náčrty, které postupně zastarají v honbě za dalšími iluzemi budoucnosti. Úběžníky, ke kterým chceme směřovat, se kroutí a okorávají."
-----------------------------------
The future is illusion. The promises of a technological and fully automated paradise on earth fill our imagination. Silicon Valley-Tech-entepreneurs implement models of self-sustaining utopias on Mars for billionaires and accelerationism demands full automation, liberation from work and endless holidays for all mankind. But carefully drawn plans for infrastructures and new technologies may not be implemented, and what we have left is their sketches that will gradually become obsolete in the pursuit of future illusions. The vanishing points to which we want to go are getting twisted and stale."

Jan Poupě: Úběžníky, ke kterým chceme směřovat

osoba   narození
Poupě Jan   1988    

Jan Poupě: Úběžníky, ke kterým chceme směřovat

instituce, obec, adresa
Industra Art, Brno (Brno-město), Masná 9 (areál Mrazíren Rovner)

Jan Poupě: Úběžníky, ke kterým chceme směřovat

osoba   narození
Mrva Jozef   1988