Intervence: Otázka místa

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Benešov
termín: 2019/09/19 - 2020/01/20

poznámka:
Umělci a architekti představí 5 různých způsobů reakce na městskou krajinu. Liší se pohled cizince a pohled toho, kdo ve městě žije každý den? Jaká místa jsou důležitá? A která jsou zajímavá? Zahájení proběhne 18/10 v 18:30 v jižní zahradě Piaristické koleje.

Performance – Mapa – Videoart – Architektonická instalace

Reality Benešou
Eliška Perglerová, David Helán
Z reality všedního dne vás vytrhne performance Elišky Perglerové a Davida Helána, která se odehraje u zbourané tržnice na křižovatce ulic Vnoučkova a Karla Nového. Trh s realitami i s realitou bude probíhat 18.10. od 17.00 a 19.10 od 13.00 a od 17.00.

Ježek v tunelu u Tužinky – Tužte se !
Adam Trefil, Štěpánka Večeřová
Co se stane, pokud jediná přístupová cesta zůstane nepřístupná? Je řešením hledat nové cesty a nebo se začít starat o ty, které máme? Téma prostupnosti krajiny a péči o sdílený prostor se otevře v tunýlku pod tratí na cestě z Benešova do Tužinky.

Pár stupňů
Adam Trefil, Štěpánka Večeřová
Jak málo stačí ke kultivaci veřejného prostoru? Jeden z příkladů budete moci najít už v pátek na východním konci parkoviště u Penny Marketu ve vchodu ke Klášterce.

Procházka
Štěpán Pech
Ve vitríně domu Na Karlově 77 uvidíte videoart od Štěpána Pecha, který přinese periferii do centra. Místa, která čekají na změnu, místa, o kterých se často mluví, ale nic se na nich reálně neděje. Instrukce pro diváka, který se stává aspoň vzdáleným návštěvníkem opuštěných míst, umožňují vnímat místo novým způsobem a zamyslet se nad jeho významem.

Otázka místa – mapa
UIAA Studio – Rozárka Jiráková, Vítězslav Plavec
Zapomenutá zákoutí, spontánně vzniklá místa sousedského setkávání, nebo sochy ve veřejném prostoru, tohle vše můžete najít na mapě od UIAA studio. K dispozici v papírové podobě na recepci muzea a v elektronické podobě na našem webu od 18.10.

Intervence: Otázka místa

osoba   narození
Helán David   20. 4. 1979    
Jiráková Rozárka   1992    
Klinger Nikola   1987    
Pech Štěpán   1985    
Perglerová Eliška   24. 4. 1987    
Trefil Adam   1985    
Večeřová Štěpánka        

Intervence: Otázka místa

instituce, obec, adresa
Muzeum umění a designu Benešov, Benešov (Benešov), Malé náměstí 1

Intervence: Otázka místa

osoba   narození
Ficková Pavliš Barbora        

Intervence: Otázka místa

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2019   Intervence: Otázka místa
  2019   Krajinow