foto - GVU Havlíčkův Brod

Poklady Vysočiny - galerijní poklady

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Galerie výtvarného umění
termín: 2015/12/12 - 2016/02/28

poznámka:
Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod a Galerie výtvarného umění v Havlíčkově Brodě představují velký výstavní projekt Poklady Vysočiny – Skvosty depozitářů. Rozsáhlá výstava je kolektivním dílem všech muzeí a galerií zřizovaných Krajem Vysočina.
V muzeu a v galerii budou k vidění ty nejcennější a nezajímavější předměty z depozitářů těchto institucí. Výstava umožní nahlédnout do muzejního a galerijního zákulisí a přiblíží každodenní práci muzejníků a galeristů.
Expozice bude rozdělena na muzejní a galerijní část. Poklady muzeí Vysočiny prezentují přírodní, kulturní a historické bohatství regionu. Návštěvník uvidí exponáty z živé přírody, vzácné nerosty, zajímavé archeologické nálezy, dochované předměty lidové kultury, cenná výtvarná díla starého umění. Poklady galerií Vysočiny představí v 70 výtvarných dílech výběr toho nejlepšího z obrazů, plastiky a papírových sbírek depozitářů od 2. poloviny 19. století po současnost.
Muzeum i galerie připravily v rámci výstavy bohatý doprovodný program. Specialisté z řad muzejních pracovníků vám zprostředkují ty nejzajímavější informace v rámci komentovaných prohlídek. Součástí výstavního projektu budou také doprovodné programy pro školy.
Společné slavnostní zahájení výstavy se uskuteční v prostorách muzea 11. prosince 2015 v 17.00 hodin. Hudební doprovod zajistí duo Jitka Baštová – akordeon a Jindřich Macek – loutna. Těšíme se na Vaši návštěvu.
galeriehb.cz

Poklady Vysočiny - galerijní poklady

foto - GVU Havlíčkův Brod
 

Poklady Vysočiny - galerijní poklady

instituce, obec, adresa
Galerie výtvarného umění, Havlíčkův Brod (Havlíčkův Brod), Havlíčkovo náměstí 18
Muzeum Vysočiny Havlíčkův Brod, Havlíčkův Brod (Havlíčkův Brod), _

Poklady Vysočiny - galerijní poklady

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2014   Poklady Vysočiny (Skvosty depozitářů)
plakát
  rok vydání   název (podnázev)
  2015   Poklady Vysočiny (Muzejní poklady. Galerijní poklady)