Jana Zschauerová: Plstění a fimo

typ výstavy: autorská
místo konání: Galerie výtvarného umění
termín: 2011/12/16 - 2012/01/22

poznámka:
sklepní prostory
Mgr. Jana Zschauerová-Stejskalová vyrostla v učitelské rodině v České Bělé. Uměleckým řemeslům se věnuje i díky inspirativnímu rodinnému zázemí již od dětství. Praktické uvažování ji sice přivedlo místo na vytouženou šperkařskou školu v Turnově na zdravotnickou školu v Havlíčkově Brodě a posléze na Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kde vystudovala obor pedagogika a ošetřovatelství, ale výtvarná řemesla byla u ní vždy přinejmenším na stejném stupni zájmu. Tento elán a zájem ji neopustily ani během její práce v Rakousku a ročním pobytu v USA, kde se věnovala péči o seniory. Několik let pak prožila v Německu, odkud se v roce 2005 vrátila i s rodinou do České republiky. Nyní žije v Praze, ale s Českou Bělou a Havlíčkovým Brodem ji stále pojí pevné pouto.
V roce 2001 se uskutečnila její výstava malovaného hedvábí, která měla dobrou odezvu.
Svou kreativitu využívala především pro radost a potěšení svých blízkých - krásně nazdobeným narozeninovým dortem počínaje, přes nápaditou a kouzelnou garderobu pro malou neteř pokračuje, až po výjimečné a luxusní oblečení a módní doplňky pro celou dámskou část rodiny.
Jana Zschauerová ale nezůstala jen u malovaného hedvábí, postupem času objevila nové materiály a techniky k rozšíření své tvorby.
galeriehb.cz

Jana Zschauerová: Plstění a fimo

osoba   narození
Zschauerová Stejskalová Jana        

Jana Zschauerová: Plstění a fimo

instituce, obec, adresa
Galerie výtvarného umění, Havlíčkův Brod (Havlíčkův Brod), Havlíčkovo náměstí 18

Jana Zschauerová: Plstění a fimo

plakát
  rok vydání   název (podnázev)
  2011   Jana Zschauerová: Plstění a fimo