Černý bávo > bílej boomer

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Galerie města Pardubic (GAMPA)
termín: 2021/04/14 - 2021/06/06

poznámka:
ČERNÝ BÁVO > BÍLEJ BOOMER je úvodním projektem celoročního cyklu Revoluce, v rámci nějž se GAMPA pokouší virtuální i fyzický prostor galerie přeměnit v jisté laboratorní prostředí, v němž bude analyzována a převracena vlastní funkce a status. Tento i následující výstavní projekty se stanou podhoubím pro další umělecké i komunitní aktivity a pro kultivaci veřejného diskursu. Zajímá nás, čím vším, jak, kdy a proč může být městská galerie pro svůj region.

Projekt ČERNÝ BÁVO > BÍLEJ BOOMER je kolektivním kurátorsko-uměleckým projektem Pamely Kuťákové, Vojtěcha Nováka a Maxe Dvořáka, kde se v kulisách autorského environmentu setkávají umělecká díla s kurátorovaným archivem nejrůznějších kulturních produktů (texty, zvuky, fotografie, pohyblivé obrazy) širokého kolektivu tvůrců a tvůrkyň s živou akcí.
-
participující: Tereza Brussmannová, Maria Cavina, Club Fortuna, Veronika Čechmánková, Michaela Doležalová & Linda Procházka, Monika Dorniak, Max Dvořák, Gabriela Flimmelová, Michèle Graf & Selina Grüter, Andrew Hauner, Kurt Havlík, Eliška Havlíková, Marie-Magdalena Kochová, Masha Kovtun, Olga Krykun, Pamela Kuťáková, KudlaWerkstatt, Kateřina Miturová, Martina Nosková, Ondřej Novák, Vojtěch Novák, Pink Flamingos, Kateřina Prokešová, Jack Pryce, Keya Singh, Rustan Söderling, Michaela Spružinová, Stella, Sofie Tobiášová, Ondřej Trhoň, Kateřina Turečková, Jakub Valenta

Černý bávo > bílej boomer

osoba   narození
Dvořák Max        
Kuťáková Pamela   3. 2. 1991    
Novák Vojtěch        

Černý bávo > bílej boomer

instituce, obec, adresa
Galerie města Pardubic (GAMPA), Pardubice (Pardubice), Příhrádek 5

Černý bávo > bílej boomer

osoba   narození
Dvořák Max        
Kuťáková Pamela   3. 2. 1991    
Novák Vojtěch        

Černý bávo > bílej boomer

periodikum
  rok vydání   název (podnázev)
  2021/05/12   A2: Kulturní čtrnáctideník (10)