Mozaika: Práce studentů grafického designu na SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou

typ výstavy: kolektivní
místo konání: Galerie Kaplička
termín: 2015/12/16 - 2016/02/25

poznámka:
Poslední výstava roku 2015 v Galerii Kaplička byla věnována studentům jablonecké SUPŠ a VOŠ.

Vernisáž výstavy Mozaika se uskutečnila ve středu 16. 12. od 18h.

Představena byla mozaika Magdaleny Linkové, která byla vybrána z prací 3. ročníku grafického designu k realizaci a stálému umístění v prostorách školy.

O výstavě
Zadání vycházelo z potřeby školy umístit nějakou studentskou práci na konkrétní stěnu ve čtvrtém patře budovy; studentům tehdy třetího ročníku bylo zadáno navrhnout mozaiku o určitém počtu čtverců na libovolné, avšak pokud možno s Jabloncem nebo ideálně s naší školou související téma. Jako vítězným se ukázal návrh Magdaleny Linkové, v současnosti již studentkou maturitního ročníku. Při realizaci vyvstala možnost zohlednit využití 3D řešení a vytvořit jednoduchý reliéf, kterou jsme nenechali ladem. Ty z vás, kteří již naši školu někdy navštívili, to nejspíš napadne, pro zbytek je možná záhodno uvést, že reliéf-mozaika je stylizací pohledu z druhého patra na schodiště zakončené odpočivadlem se sochou. Tento pohled je pro školu velmi charakteristický.

O oboru grafický design na SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou
Obor reaguje na aktuální potřebu výtvarně schopných grafiků v oblasti propagačního designu a je zaměřen na navrhování a realizaci nejrůznějších propagačních materiálů. Záběr studia propagační grafiky sahá od obecného výtvarného a kreslířského vzdělání přes klasické grafické techniky až po moderní práci grafického designéra s využitím výpočetní techniky. Důraz je kladen na práci s písmem a typografii. Žáci se během studia seznámí se specifikou tvorby plakátu, obalové grafiky, ilustrace, základy animace, grafickou úpravou knihy a časopisu, zpracováním firemního loga apod.

Mozaika: Práce studentů grafického designu na SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou

osoba   narození
Linková Magdalena        

Mozaika: Práce studentů grafického designu na SUPŠ a VOŠ Jablonec nad Nisou

instituce, obec, adresa
PLAC o.s., Jablonec nad Nisou (Jablonec nad Nisou), Mírové náměstí 492/11