UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

druh: výstavní prostor
obec: Praha
adresa: Revoluční 7, Praha 1
stát: Česká republika (Czech Republic)

rok vzniku: 2007

poznámka:
Výstavní prostor, investice do uměleckých děl - poskytovatel ArtBanking
Založena 5. listopadu 2007
Sídlo UniCredit Bank Czech Republic, a.s.
Na Příkopě 20
111 21 Praha 1

UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Sponzoring a charita


 


Sponzoring v kultuře


Banka v roce 2009 opětovně věnovala významnou pozornost současnému výtvarnému umění, a proto se i v současné nejisté době stala celoročním partnerem nejvýznamnějších kulturních institucí v České republice. V roce 2009 byla hlavním partnerem Národní galerie v Praze, Galerie Rudolfinum a Moravské galerie v Brně. V rámci celoročního partnerství s Národní galerií v Praze se banka podílela, kromě podpory otevření nové stálé expozice v prostorách Veletržního paláce, také například na unikátní expozici grafických prácí Pabla Picassa, uvedené ve Veletržním paláci do června 2009. Partnerství v roce 2009 tímto krokem navázalo na úspěšný rok 2008, během kterého se představila řada unikátních výstav: Mezinárodní trienále současného umění, Poklady světové fotografie 19. a 20. století, Pablo Picasso - grafické práce nebo Mistři tradiční čínské malby 20. století. Spolupráce s Moravskou galerií navázala v loňském roce na rok 2008, ve kterém se UniCredit Bank objevila v Brně již ve spojitosti například s výstavami Třetí strana zdi nebo Bruselský sen a samozřejmě také jako hlavní partner nejdůležitější akce MG v roce 2008 - 23. mezinárodního bienále grafického designu Brno 2008. V roce 2009 spolupráce pokračovala například u výstavy Múzy pod nebesy a u projektu „Jako v zrcadle" laureáta Ceny Michala Ranného za rok 2008 a výtvarného samouka Vladimíra Skrepla. Významného úspěchu dosáhla výstava z druhé poloviny roku 2009, prezentace díla Alfonse Muchy. V rámci celoročního partnerství s Galerií Rudolfinum byla UniCredit Bank hlavním partnerem například výjimečné výstavní události této pražské galerie „Andy Warhol - Motion picture", která poprvé v ČR představila Warholovu ranou filmovou tvorbu. Pořadatelem výstavy bylo The Museum of Modern Art, New York ve spolupráci s the Andy Warhol Museum, Pittsburgh. Významnou podporu získal v roce 2009 také veletrh současného umění „Art Prague" a nově „Prague Photo" ve Výstavní síni Mánes, na kterém banka udělila cenu nejlepšímu fotografovi do 35 let - UniCredit Prague Photo Award. Již několik let spolupracuje UniCredit Bank s nejvýznamnějším mezinárodním filmovým festivalem ve střední a východní Evropě - s Mezinárodním filmovým festivalem Karlovy Vary. Festival patří do skupiny prestižních festivalů, jako jsou MFF v Cannes, Berlíně či Benátkách. Je určen laické i odborné veřejnosti a nabízí svým návštěvníkům pečlivě koncipovaný program. Každým rokem se v oficiální soutěži objeví několik filmů, které později dosáhnou významných mezinárodních úspěchů nebo jsou vyhlášeny nejúspěšnějším domácím snímkem roku. Zaslouženou mezinárodní pozornost mají každoročně v Karlových Varech zajištěnu také nové filmy ze střední a východní Evropy, které se po premiérovém uvedení v Karlových Varech dostanou do programů světových festivalů i mezinárodní distribuce.


 


Sportovní sponzoring


UniCredit Group se na období od července 2009 do června 2012 stala oficiálním partnerem Ligy mistrů UEFA. Tato dohoda je dalším zvýrazněním závazku skupiny UniCredit Group vybudovat si pozici a identitu silné evropské značky, a to na základě rámcové brandové strategie, kterou skupina odstartovala v roce 2007. Na počátku roku 2008 se UniCredit Group rozhodla tuto strategii podpořit prostřednictvím partnerství významných sportovních soutěží v Evropě. UniCredit pokládá podporu své značky za rozhodující pro trvalou úspěšnost svého podnikání. Široký okruh diváků, které spojuje Liga mistrů UEFA, přináší skupině UniCredit platformu pro dosažení jejích cílů. Kontrakt uzavřený na tři roky zahrnuje množství různých komunikačních, brandingových, vysílacích a propagačních práv. Fotbalová Liga mistrů UEFA je nejúspěšnější mezinárodní klubovou soutěží. Díky svému širokému evropskému dosahu je Liga mistrů UEFA ideálním strategickým spoluhráčem skupiny UniCredit Group jakožto vůdčí evropské finanční instituce.


 


Plány pro rok 2010


V roce 2010 nadále pokračujeme v úspěšné spolupráci s největšími a nejprestižnějšími galeriemi v České republice - s Národní galerií v Praze, Galerií Rudolfinum a Moravskou galerií v Brně. Podporu získává opět také například veletrh „Art Prague Photo" a Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary. Charita Přes jeden milion korun věnovala v roce 2009 UniCredit Bank na pomoc povodněmi zasaženým lidem v České republice. UniCredit Bank se rozhodla, že namísto plánovaného vánočního setkání se zaměstnanci věnuje vyčleněnou částku obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni, která pomáhá obětem zasaženým záplavami. K tomuto daru se navíc připojili i samotní zaměstnanci banky, kteří nezávisle na tomto rozhodnutí mezi sebou zorganizovali sbírku se stejným účelem. V souvislosti s tragickými událostmi, které se odehrály na území České republiky, přispěla UniCredit Bank rodinám zasaženým rychlými záplavami částkou 1 062 617 Kč na odstranění škod. Jako vhodného zprostředkovatele rychlé pomoci vybrala banka obecně prospěšnou společnost Člověk v tísni, která momentálně pomáhá obyvatelům postiženým letními povodněmi na území celé České republiky. „Rozhodli jsme se opustit myšlenku organizace vnitropodnikové vánoční akce a věnovat tyto prostředky na bezesporu v tomto čase užitečnější věc," odůvodnil rozhodnutí Jiří Kunert, generální ředitel UniCredit Bank. Jeden milion korun, který věnovala UniCredit Bank Člověku v tísni, však rozšířil ještě finanční dar zaměstnanců UniCredit Bank, kteří sami vyjádřili spontánní podporu této akci a vybrali přes 62 tisíc Kč. Celkem 1 062 617 Kč šlo na další etapu přímé pomoci zasaženým rodinám. Organizace Člověk v tísni podporuje jednotlivé rodiny příspěvky na obnovu a opravy vyplavených domů.


 


Zdroj www.unicredtbank.cz


UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

termín   název výstavy
2000   Marian Karel, Adriena Šimotová, Jiří Sopko
2008/12/11 -   Antonín Střížek: Práce na papíře

UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

pozvánka autorská
  rok vydání   název (podnázev)
  2008   Antonín Střížek: Práce na papíře
pozvánka kolektivní
  rok vydání   název (podnázev)
  2000   Marian Karel, Adriena Šimotová, Jiří Sopko
  2008   Tvary: Antonín Střížek, Jiří Matějů, Jiří Petrbok, Petr Písařík, Petr Pastrňák, Robert Šalanda, Pavel Šmíd
pozvánka nevýstavní
  rok vydání   název (podnázev)
  2016   Památný večer s Václavem Ciglerem