Divadlo z půdy

druh: divadlo
obec: Klášter Hradiště nad Jizerou (Mladá Boleslav)
adresa: Klášter Hradiště nad Jizerou 92
PSČ: 294 15
stát: Česká republika (Czech Republic)

poznámka:
Divadlo z půdy vychází ve své tvorbě z více než dvacetiletých zkušeností s dětským divákem. Režisér, výtvarník a umělecký vedoucí souboru František Pešán se již nkolikrát představil jako výborný sólista, který dokáže zaujmout malé diváky a to nejen ve vypravěčských a loutkohereckých rolích, ale i jako muzikant, který překvapí vždy něčím novým. Jeho loutky, které vytvořil s dalšími členy divadla, rozdávají radost nejen v mnohých domácích souborech, ale i v zahraničí, a tak malí pohádkoví hrdinové našli své obdivovatele například v Polsku, Španělsku, Německu, USA, Švýcarsku, Holandsku a dokonce i v Japonsku.
V repertoáru divadla se objevují známé i méně známé tituly pohádek, které však sledují jeden cíl: pobavit a zaujmout malého diváka, občas i poučit, strhnout ke spolupráci a hlavně zanechat v něm krásný a neopakovatelný pocit z příjemného kontaktu s loutkami a divadlem.
(zdroj:www.agenturaars.cz)

Divadlo z půdy

termín   název výstavy, místo konání
1999/06/16 - 1999/09/12   Pojďte s námi za pohádkou aneb svět loutek Františka Pešána, Muzeum a Pojizerská galerie Semily, Semily (Semily)