Ivan Bartoš

* 20. 3. 1980
hudebník, politik, informatik, databázový architekt

 

pohlaví: muž

NK AUT: xx0116913

poznámka:
PhDr.
Pracuje jako databázový architekt a analytik. Předseda České pirátské strany.

Ivan Bartoš

Ivan Bartoš pochází z Jablonce nad Nisou Od roku 1999 žije v Praze, kde vystudoval Ústav informačních studií a knihovnictví na Filozofické fakultě Karlovy univerzity. V roce 2005 získal titul PhDr. v oboru informační věda a dále pokračoval ve studiích jako interní doktorand se specializací na databázové modely, databázové systémy a informační služby internetu. Od roku 2007 již studuje pouze externě.V průběhu studia (1999-2005) se zabýval převážně problematikou vyhledávání a získávání informací z heterogenních systémů a možnostmi jejich integrace. Aktivně spolupracoval s knihovnami, zejména s NKP a Státní technickou knihovnou v Praze, na projektech standardizace a implementace protokolu pro vyhledávání a získávání dat Z39.50 (program LI01018). Zkušenosti získané v rámci profesní skupiny ZIG Czechia (Z39.50 implementation group CR) shrnul v rigorozní práci "Aplikace protokolu Z39.50 a perspektivy dalšího rozvoje". Před ukončením studia působil po dobu jednoho semestru na Computer Science Faculty na University of New Orleans, LA, USA, kde se zabýval převážně výzkumem v rámci projektu “Information Search and Retrieval in Libraries. Trends, Theory and Practice - Perspectives for Further Development”.
Prošel několika firmami, kde se věnoval převážně navrhování a realizaci databázově orientovaných projektů. V současnosti pracuje jako databázový architekt a analytik v mezinárodní společnosti.
Angažuje se v aktivitách souvisejících s DIY kulturou. Jako DJ mixuje psy-trance, hraje na akordeon a zpívá v kapele. Nehraje počítačové hry. Má tři křečky.
pirati.cz

Ivan Bartoš

rok od - do   instituce, obec, poznámka
1999 - ????   Praha, Praha

Ivan Bartoš

rok od - do   skupina, *vznikla, poznámka
???? - ????   Česká pirátská strana, *