Rona Stern

tvůrkyně instalací

 

pohlaví: žena

web: www.ronastern.com

poznámka:
NKP ne 2017/03

Rona Stern je vizuální umělkyní působící v Tel-Avivu. Vytváří svá díla spojováním každodenních obrázků nalézaných ve svém bezprostředním okolí s využitím marketingové syntaxe a komerčního jazyka. Inspirace může přicházet z dekorativních předmětů objevených na bleším trhu nebo ze zvláštních kombinací náhodně se nakupivších na billboardu. Tyto obrazy prolíná se základními tvary odvozenými ze starověkých staveb, aby vytvořila kombinace, v nichž se odvíjí příběh subjektivní reality - varianta skrytých zájmů, které koexistují ve veřejné sféře.

Jejím cílem je demontáž říše spektakulárního, konzumované masami, ať vědomě či z nedostatku výběru. Toho dociluje využitím představivosti, většinou pomocí abstraktních tvarů a základních barev, kterými mediální svět dneška tak hýří – je to pokus vysledovat původ těchto předpřipravených obrázků a tvarů, které tak důvěrně známe.

Rona Stern získala titul B. Ed. z Filosofické fakulty na Hamidrasha School of Art (2011), kde absolvovala s vyznamenáním. V poslední době samostatně vystavovala např. v Hezi Cohen Gallery v Tel Avivu (2015) a v Sapir Academic Gallery ve Sderotu (2011). Stern se zúčastnila mnoha společných výstav v Izraeli i v zahraničí, včetně galerie Sokol ve městě Nowy Sącz (Nový Sadec, Polsko) (2012) a Muzea umění v izraelském Petah Tikva (2014).

zdroj: meetfactory.cz

Rona Stern

kolektivní
termín   název výstavy, místo konání
2016/11/24 - 2017/01/08   Time After Time, MeetFactory - Mezinárodní centrum současného umění / International Center of Contemporary Art, Praha