Aleš Hlávka

* 25. 6. 1961, Prostějov (Prostějov), Česká republika (Czech Republic)
sklářský výtvarník, fotograf

 

národnost: česká

poznámka:
NK ne - 2020/05
-
Některé z autorských realizací: okna zámecké kaple v Roztokách u Prahy, vitrážová okna restaurace Pošta na náměstí v Chebu, malovaná nika v Casinu Grandhotelu Brno, vitrážový podhled v ČT Brno, studio Typos, podhled na Nejvyšším státním zastupitelství v Brně, podhledy a vitráže v kongresové hale hotelu Voroněž Brno, okno nad schodištěm a vitráže v novém křídle radnice Tišnov, veškeré vitráže v Parkhotelu Brno, okno a vitrážové sloupy v smuteční obřadní síni v Hustopečích, vitrážová okna v hale Komerční banky Znojmo…

Realizace vitráží podle návrhů jiných autorů: Karel Rechlík ("Ukřižovaný", kostel Panny Marie Vítězné - Moravský Žižkov, okna v kostele sv. Jana Nepomuckého - Sviadnov, vitráže na radnici v Tuřanech, vitrážová okna - kostel Neposkvrněného početí Panny Marie v Olomouci, vitrážová stěna - smuteční obřadní síň v Hlinsku, předělová stěna kaple - kostel sv. Petra a Pavla ve Velkém Újezdě, vitrážové okno zpovědnice - Waidhofen an der Ybbs), Miroslav Netík, Klára Dittingerová (vitráže v pavilonu tygrů - ZOO Brno) či Karel Zedníček.

Aleš Hlávka

kolektivní
termín   název výstavy, místo konání
1981/04/10 - 1981/05/18   Oddělení užité fotografie SUPŠ v Brně, Kabinet grafiky, Brno (Brno-město)
2014/04/15 -   Retrospektiva. Práce pedagogů a absolventů SŠUD k 90. výročí založení školy, Dům pánů z Kunštátu, Brno (Brno-město)

Aleš Hlávka

katalog kolektivní
  rok vydání   název (podnázev), vydavatel, obec
  1981   Střední uměleckoprůmyslová škola v Brně: oddělení užité fotografie, Dům umění města Brna, Brno (Brno-město)
  2014   Retrospektiva (Práce pedagogů a absolventů SŠUD k 90. výročí založení školy), Dům umění města Brna, Brno (Brno-město)