Běla Hejná

* 2. 1. 1950
psycholožka

 

pohlaví: žena

NK AUT: mzk2006348884

poznámka:
PhDr.

Běla Hejná

V roce 1968 začala studovat na KSŽŠ v Kolíně, obor porodní asistentka. Po dokončení tohoto studia pracovala jako porodní asistentka v OÚNZ Kutná Hora. Rok také pracovala jako vychovatelka na středním odborném učilišti v Kutné Hoře.
Deset let po ukončení studia porodní asistentky začala studovat na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy, obor psychologie. Zde zůstala také na postgraduální studium. Po dobu celého studia pracovala jako psycholožka v Okresní pedagogicko-psychologické poradně v Kutné Hoře.
Běla Hejná byla místopředsedkyní ONV Kutná Hora a ředitelkou Úřadu práce Kutná Hora. V letech 1994 až 2002 pracovala na Ministerstvu práce a sociálních věcí ČR, nejdříve jako poradkyně ministra pro mediální oblast a vedoucí tiskového oddělení, dále jako ředitelka tiskového odboru, náměstkyně ministra a poradkyně ministra.
Běla Hejná také studovala na Pedagogické fakultě UK, obor veřejná správa. V Ústavu veřejného mínění a marketingu se věnovala ročnímu kvalifikačnímu studiu "Public Relations Manager".
Je vdaná a má dvě děti.
zdroj - www.feminismus.cz